Επίσκεψη Υφυπουργού  Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη  στην Καβάλα

Εκπαιδευτικές δομές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ν. Καβάλας επισκέφθηκε χθες   και θα συνεχίσει και σήμερα   στην Καβάλα  ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης,

Οι συναντήσεις γίνονται με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο στα ΕΠΑ.Λ. καθώς και την έναρξη των προγραμμάτων μαθητείας, με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού κοινωνικού και εργασιακού ρόλου που μπορεί να επιτελέσει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στη χώρα μας .

Ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκίνησε  τις επαφές του χθες  στις 6.30 το απόγευμα  με μία συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενά στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενώ στις 7 το απόγευμα πραγματοποίησε   επίσκεψη στο ΙΕΚ και στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας.

Σήμερα   θα ξεκινήσει τις επαφές του στις 9:15 το πρωί με επίσκεψη στο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης και ακολούθως θα επισκεφθεί το  4ο  και 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας ενώ στην 1.30 μετά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Μπαντίκο  στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» και στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ε.Λ.Μ.Ε.  Νομού  Καβάλας στα γραφεία του 6ου Γενικού Λυκείου  Καβάλας.

Χθες  τον υφυπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο βουλευτής Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμια κ. Βαγενάς.

Ο κ. Μπαξεβανάκης έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι «είμαστε σήμερα στην Καβάλα και θα είμαστε και αύριο για να επισκεφτούμε τα σχολεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να γίνει μια ισότιμη επιλογή για τα παιδιά και για τις ελληνικές οικογένειες. Έχουμε πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες, καταρτίσαμε νέα δομή για τα επαγγελματικά λύκεια. Διευρύναμε την πρόσβαση των αποφοίτων στα ΤΕΙ αλλά για πρώτη φορά και στα Πανεπιστήμια και υλοποιούμε το μεταλυκειακό έτος την τάξη μαθητείας, που δίνει μια ομαλή και ασφαλή είσοδο αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Με αυτό το τρίπτυχο θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να κουβεντιάσουμε με τους εκπαιδευτικούς μας, με τους μαθητές, να ανταλλάξουμε σκέψεις και να δούμε πώς πάει και η υλοποίηση αυτών των προσπαθειών στην πράξη και τι αποτελέσματα έχουμε στην καθημερινή πραγματικότητα στα σχολεία».

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημείωσε πως «η αξιολόγηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον εκπαιδευτικό, δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τιμωρητικό χαρακτήρα και οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των εκπαιδευτικών μας είτε εργασιακή είτε μισθολογική είτε οποιουδήποτε άλλου είδους. Οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι με αυτήν την κυβέρνηση δεν κινδυνεύουν, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, δεν θα υπάρξουν ούτε διαθεσιμότητες, ούτε απολύσεις όπως στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε καμία άλλου είδους εργασιακή επιδείνωση». Για την άλλη αξιολόγηση δε υποστήριξε πως «καθυστερεί με ευθύνη όχι της Ελλάδας αλλά των παράλογων απαιτήσεων ορισμένων εκ των θεσμών».

Αναφορικά με τη μείωση των εισακτέων σημείωσε πως «έγινε μετά από ισχυρή απαίτηση πολλών τμημάτων πολλών σχολών και περιορίστηκε στο ελάχιστο δυνατόν. Και μάλιστα με σημερινή υπουργική απόφαση αυτή η μείωση δεν θα υλοποιηθεί φέτος παρά μόνο κατά το ήμισυ, έτσι ώστε να μην είναι απότομη για πολλές οικογένειες αυτή η αλλαγή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση