Επίσκεψη υπουργού Ναυτιλίας σήμερα στην Καβάλα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επισκεφθεί την Καβάλα σήμερα στο πλαίσιο ανακοινώσεων παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού Καβάλας. Συγκεκριμένα παραχωρείται από τον Οργανισμό Λιμένα στο Δήμο Καβάλας η περιοχή των Καλαφατιών, 1.300 τετραγωνικά μέτρα από τις αποθήκες στο χώρο του Τελωνείου και το Πάρκο Φαλήρου.

Ο υπουργός θα ξεκινήσει τη επίσκεψή του από το Κεντρικό Λιμάνι και θα συνεχίσει με επισκέψεις στον Οργανισμό Λιμένα και το Λιμεναρχείο. Ακολούθως θα επισκεφθεί τη δήμαρχο κ. Δήμητρα Τσανάκα όπου θα προβεί και στις επίσημες ανακοινώσεις και αμέσως μετά θα συμμετάσχει σε κομματική σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήμαρχος κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ημέρα για την Καβάλα και τους δημότες της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μια μεγάλη μέρα για το Δήμο Καβάλας κατά την άποψή μου, γιατί για αυτήν την πόλη από το λιμάνι ξεκίνησε και στο λιμάνι ξαναπάει, δεν έχει στραμμένη την πλάτη της στο λιμάνι, το αγκαλιάζει το λιμάνι. Έρχεται λοιπόν ο υπουργός και μεγάλο ρόλο σε αυτό πρέπει να πω ότι έπαιξαν οι πολύ καλές σχέσεις με τον Οργανισμό Λιμένα και τον πρόεδρο του κ. Ηλιάδη και επίσης οι πολύ καλές σχέσεις οι δικές μου με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέργιο  Πιτσιόρλα ο οποίος είναι καταπληκτικός, από τους λίγους που υπάρχουν, πολλές κυβερνήσεις θα ήθελαν να τον έχουν. Είναι αποτελεσματικός ο άνθρωπος. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Και επιπλέον είναι και μια μεγάλη μέρα γιατί ένα κομμάτι από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού περιέρχεται στη χρήση του Δήμου Καβάλας, αλλά τίποτα δεν θα πετύχουμε αν δεν συνεργαστούμε με τον Οργανισμό Λιμένα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και μαζί μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια άποψη της πόλης στην παραλία που είναι και το καλύτερο οικόπεδό της».

ΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ

Διευκρινίζοντας η κ. Τσανάκα τι ακριβώς παραχωρείται στο Δήμο Καβάλας, σημείωσε πως «πρώτον παίρνουμε τα Καλαφατιά. Όλο το λιμανάκι των Καλαφατιών. Για μας είναι πολύ σημαντικό γιατί το όνειρό μας εκεί είναι να κάνουμε ένα μουσείο ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, όσο ζουν ακόμα οι καραβομαραγκοί, οι οποίοι πρέπει να μεταβιβάσουν την τέχνη τους στη νέα γενιά. Δεύτερον ένα μεγάλο  μέρος από τις αποθήκες του Τελωνείου, το σύνολο είναι 1.800 τετραγωνικά, τα 500 τα κρατάει ο Οργανισμός Λιμένα και σε εμάς παραχωρεί τα 1.300 και επομένως έχουμε ένα χώρο να βάλουμε το Ναυτικό Μουσείο μας, τον ιδανικότερο χώρο, αυτό που παλεύουμε τόσα χρόνια. Τρίτον είναι ο χώρος μετά το πάρκινγκ του ΝΟΚ, ο οποίος είναι πάνω από το κολυμβητήριο. Όλο το Πάρκο Φαλήρου δηλαδή προς τα πάνω. Γιατί πρόσφατα είχα την αίσθηση ότι το Πάρκο Φαλήρου ανήκει στο Δήμο Καβάλας, όχι  όμως δεν ανήκει στο Δήμο Καβάλας, οποιεσδήποτε γαίες έχουν προκύψει από προσχώσεις πριν από όλα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Και αφού μας παραχωρείται η χρήση θα μπορέσουμε μαζί με τον ΟΛΚ να κάνουμε σχέδια για να αναπλάσουμε το Πάρκο Φαλήρου, να το κάνουμε ένα καινούριο πάρκο να το χαίρονται οι πολίτες. Και βέβαια το Καφέ  Ακουα, βγάζω από το Άκουα τη φροντίδα και τα έξοδα συντήρησης του πάρκου. Είναι επιτυχία των δημοτών και πρέπει να πω ότι σε αυτό βοήθησαν και οι βουλευτές. Εδώ και δυόμιση χρόνια ανεβοκατεβαίνω στην Αθήνα, ήταν μέσα στην πρώτη επίσκεψη που έκανα, ήταν η Καλαμίτσα, το Νοσοκομείο, η χερσαία ζώνη, βοήθησαν όλα αυτά, σιγά σιγά ωρίμασε το πράγμα και ήρθε η ώρα και για μας να αποκτήσουμε ένα μέρος της χερσαίας ζώνης που μας ενδιαφέρει για να το δώσουμε προς χρήση στους δημότες μας όπως πρέπει».

ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ

Ερωτηθείσα η κ. Τσανάκα για την Ακτή Καλαμίτσας και αν υπάρχει κάτι το νεότερο από πλευράς ΕΤΑΔ   διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει νεότερο για την Ακτή Καλαμίτσας, δεν βλέπω ούτε να έρχονται ούτε να φεύγουν, δεν βλέπω να γίνεται τίποτα και για μένα η Καλαμίτσα ανήκει στο Δήμο Καβάλας, ανήκει στους δημότες Καβάλας και δεν καταλαβαίνω τίποτα από όλα αυτά που λέγονται. Οι Καβαλιώτες θα κολυμπήσουμε με δωρεάν είσοδο και δεν πρόκειται να την παρατήσω εγώ την Ακτή Καλαμίτσας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση