Επίσκεψη Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στον Μητροπολίτη στο πλαίσιο της προβολής της περιοχής των Αρχαίων Φιλίππων

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστιο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, είχε το μεσημέρι χθες   στο γραφείο του, ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος.

”Με ιδιαίτερη χαρά επισκεφτήκαμε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΦΝΘ, με τον οποίο είχαμε μια συζήτηση για θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, αλλά και τη Μητρόπολη. Έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσουμε στη διοργάνωση ενός μεγάλου θεολογικού συνεδρίου για τον θρησκευτικό τουρισμό. Ο χρόνος διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και πιθανόν να γίνει την επόμενη χρονιά για να υπάρχει άνεση στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μέτιος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

”Συζητήσαμε φυσικά και μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν, έτσι ώστε στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και στη διαδρομή που ακολούθησε όταν έφτασε στη Νεάπολη, τη σημερινή Καβάλα, να μπορέσουν να αναδειχθούν και να προσελκύσουμε έτσι ένα μεγάλο αριθμό τουριστών που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας, φυσικά συζητήσαμε και άλλα θέματα, αλλά αυτά θα ανακοινωθούν όταν υπάρξουν οι αποφάσεις στην ώρα τους”, συμπλήρωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

”Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την παρουσία του κ. Περιφερειάρχη και του κ. Αντιπεριφερειάρχη εδώ στη Μητρόπολη μας. Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια, η διάθεση, αλλά και η θέληση, προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι σαν έναν θεσμό, ο οποίος θα μπορούσε να γίνεται σε τακτικά διαστήματα σε σχέση με τον Απόστολο Παύλο και τον λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό. Είναι σημαντικά τα όσα συζητήσαμε. Εγώ είμαι αισιόδοξος πάντοτε για αυτά τα θέματα και από κοινού μπορούμε να προβάλλουμε πράγματα και να τονίσουμε γενικότερα τον τόπο μας, ο οποίος χρειάζεται κυριολεκτικά μία αναζωογόνηση, χρειάζεται μία προσπάθεια από κοινού, προκειμένου να τονιστεί ότι εδώ στη Μακεδονία, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ο τόπος του Αποστόλου Παύλου μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη αρχή γενικότερα προς όφελος και του τόπου και της μεταδόσεως της παραδόσεως μας και των ιστορικών δεδομένων μας όπως και των θρησκευτικών παραδόσεων”, υπογράμμισε από τη μεριά του ο Μητροπολίτης ΦΝΘ.

ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

”Κυρίως όμως για την τόνωση του πολιτισμού μέσα στην πόλη. Είναι μεγάλη υπόθεση να συμβεί αυτό και πιστεύω ότι τα όσα συζητήσαμε και τα όσα εκθέσαμε, να αποτελέσουν το έναυσμα για μία πολύ καλή και ειλικρινή συνεργασία για το μέλλον προς όφελος όλων μας. Οπωσδήποτε, όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός σε σχέση με τα όσα ακριβώς πρόκειται να συμβούν και τα οποία πιστεύω ότι όλη η κοινωνία εδώ και οι φορείς να φανούν σύμφωνοι και αρωγοί σε αυτό το οποίο προφανώς όλοι θέλουν να προβάλλουν και να παρουσιάσουν. Είναι σημαντικά όλα και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό”, ανέφερε ακόμη ο κ. Στέφανος.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Τέλος, ο Κώστας Αντωνιάδης, στη σύντομη δήλωσή του σημείωσε ότι  ”Ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχα συνειδητοποιήσει την αξία που έχει ο Απόστολος Παύλος σε όλη την Ευρώπη, για την εκκλησία μας, για τους λαούς, για τον χριστιανισμό γενικότερα, μία άξια που σήμερα σηματοδοτεί και η παρουσία του Περιφερειάρχη στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, προκειμένου να αναδείξουμε από κοινού τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο είχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει με την τοπική Μητρόπολη ένα συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με την πορεία που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην περιοχή.

Στη συνάντηση, εκτός από το συνέδριο, συζητήθηκαν και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια προκειμένου οι εν λόγω τοποθεσίες να αναδειχθούν και να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση