Επίκεινται 11 προσλήψεις μονίμων γιατρών στο Νοσοκομείο Καβάλας!!

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έχει σκύψει πάνω σε αυτά και προσπαθεί να λυθούν σταδιακά και ιδιαίτερα προσπαθεί για την πρόσληψη νέου προσωπικού.

 Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη «Πολλά τα θέματα που υπάρχουν με το Νοσοκομείο μια και μιλάμε για έναν μεγάλο οργανισμό με πολλά προβλήματα επίσης αλλά δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν! Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν,  θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από σήμερα και μετά.

 Αυτό που έχω να πω στο κοινό όμως και στους ασθενείς και επισκέπτες του Νοσοκομείου Καβάλας, είναι ότι πρέπει να δούμε τις επικείμενες προσλήψεις 11 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι θα βγει και η νέα προκήρυξη για επιπλέον μόνιμο προσωπικό, και γιατρών και βοηθητικού προσωπικού, νοσηλευτών και παραϊατρικών επαγγελμάτων.

 Οι 11 γιατροί έτσι και αλλιώς είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη διοίκηση  του Νοσοκομείου  οπότε δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα δεν προβλέπεται θέση νευρολόγου που είναι όμως απαραίτητος για το Νοσοκομείο μας. Η κλινική λειτουργεί με γιατρούς που έρχονται από τους γειτονικούς νομούς και με γιατρούς από την Παθολογική Κλινική. Οι άλλοι 11 θα στελεχώσουν το νοσοκομείο αλλά αναμένουμε και νέες προκηρύξεις, τις οποίες αναμένουμε σε ένα δίμηνο. Το δικαίωμα να προσλάβουμε στο καίριο πόστο των τραυματιοφορέων είναι ένα ζητούμενο μια και μας έφυγαν ήδη 8 τραυματιοφορείς και πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τα δεδομένα προς όφελος όλων.

 Προσωπικά έκανα πρόταση στον ΔΥΠΕαρχη οι 8 που έφυγαν να επανέλθουν. Γνωρίζουν το αντικείμενο, είναι άνθρωποι που δούλεψαν έτσι και αλλιώς 5 χρόνια στο νοσοκομείο Καβάλας, οπότε νομίζω ότι καλό είναι να επανέλθουν. Πήγαν σε θέσεις όχι αιχμής.  Έγιναν οι άνθρωποι σχολικοί φύλακες. Αυτά τα άτομα είχαν προσληφθεί ως σχολικοί φύλακες. Η κυβέρνηση το 2013 τους έφερε στα νοσοκομεία σαν τραυματιοφορείς.  Με απόφαση του τέως υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη το 2019 οι άνθρωποι αυτοί γύρισαν και πάλι στην θέση του σχολικού φύλακα».

 ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΙΧΜΗΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι καλό ο κάθε υπάλληλος να είναι σε θέση αιχμής. Αναφορικά με τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας που μόλις ανέλαβε ηνία τόνισε ότι

«Υπάρχει πράγματι μια αντίδραση για την κ. Μαρία Παντελή, αντί της κ. Μαρίας Προβατίδου. Εθιμικό δίκαιο…. Δεν θα μιλάμε με εθιμικό δίκαιο. Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Καβάλας είχαμε την ατυχία τέλος του 2019 να συνταξιοδοτηθεί ο προηγούμενος Προϊστάμενος των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ο οποίος γνώριζε πολλά, στην θέση του μπήκε ο συγχωρεμένος πια Νίκος Παντερμάς και έτσι ξαφνικά έχασα δύο ανθρώπους που γνώριζαν όλα τα θέματα του Νοσοκομείου. Επιλογή μου ήταν και κακώς βγήκε στον Τύπο το όνομα από την βουλευτή κ. Ελευθεριάδου, μια υποδιευθύντρια. Δεν άρεσε η απόφαση αυτή, διαμαρτυρήθηκε στη Βουλευτή και μάλιστα αυτή η κυρία σε επτά μήνες θα συνταξιοδοτηθεί. Δεν είχε νόημα αυτό που έγινε και στο τέλος τέλος εγώ αποφασίζω. Η διοίκησή μου θα είναι πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και πάντα με διάλογο θα λύνω τα προβλήματα».

ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Προσωπικά με την κ. Ελευθεριάδου, τη βουλευτή είχαμε μια καλή συζήτηση. Προς τα μέσα ή προς τα έξω βγήκε επιθετικά.  Όχι. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Απλά τα παρουσίασε έτσι για να ακούγεται μια και ήταν εποικοδομητική η συζήτηση μας.

 Προσωπικά δήλωσα ότι δεν θα αναφερθώ καθόλου στο παρελθόν. Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαβόγλου έκανε μια καλή δουλειά στο ΕΣΠΑ. Το κράτος μας έχει συνέχεια και αν εγώ πετύχω θα ωφεληθούν και άλλοι.

 Εκεί αναφέρεται ο πρώην βουλευτής κ. Μορφίδης, στα προγράμματα ΕΣΠΑ και μόνο. Από εκεί και πέρα θα είμαστε στη διάθεση του καθενός και είθε να έχουμε πάντα καλά νέα. Οι 11 νέες προσλήψεις είναι ένα καλό νέο. Και όλοι αυτοί που κουνούν το δάκτυλο εγώ με επιχειρήματα θα τους κάνω να κατεβάσουν το δάκτυλο και στην πορεία του χρόνου θα δείτε ότι δεν θα κάνω παρατυπία και παρανομία. Δεν θα λειτουργώ με το εθιμικό δίκαιο. Το δελτίο Τύπου λογικά με ενόχλησε». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρώτη ορκωμοσία γιατρού, του καρδιολόγου στα επείγοντα περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *