Εξοργισμένος ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου για το αιφνίδιο κλείσιμο του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα

Εξοργισμένος δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου για την αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα να κλείσει το ίδρυμα. Μάλιστα τόνισε πως δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για το όλο γεγονός και σχολίασε πως η απόφαση αυτήν υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και η δήμαρχος προσέφεραν προσωπικά από 300 ευρώ ο καθένας για το δώρο Πάσχα των εργαζομένων, το οποίο αντί να δοθεί σε αυτούς πήγε προς το ΙΚΑ. Κάτι που εξόργισε το βουλευτή κ. Παπαφιλίππου γιατί έγινε χωρίς την άδειά τους.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «εκπλήττομαι σφόδρα ακούγοντας την τελευταία είδηση ότι τα χρήματα που διαθέσαμε οι βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης και η δήμαρχος δόθηκαν στο ΙΚΑ. Τα χρήματα τα διαθέσαμε για συγκεκριμένο σκοπό για να καταβληθούν στους εργαζομένους στους οποίους υπάρχουν οφειλές. Αν το έπραξε αυτό ο κύριος πρόεδρος έκανε μέγα λάθος και τουλάχιστον έπρεπε να μας ενημερώσει. Εκπλήττομαι και θα του τηλεφωνήσω σήμερα (σ.σ. χθες) για να μάθω τι έχει συμβεί. Αναφορικά δε με την είδηση που είδε χθες (σ.σ. προχθές) το φως της δημοσιότητας ότι κλείνει προσωρινά το ίδρυμα, κι αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω, δεδομένου ότι φτάσαμε στο χρονικό σημείο που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει λύση. Και ποια είναι αυτή. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί σήμερα (σ.σ. χθες) προκύπτει η δυνατότητα στο ίδρυμα να ενταχθεί στο μηχανισμό που προβλέπει το νομοσχέδιο αυτό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η προοπτική μειώσεως των χρεών είναι τεράστια. Δηλαδή εκτιμώ ότι θα μειωθούν πάρα πάρα πολύ τα χρέη του, Και επιπροσθέτως έχει τη δυνατότητα το νομικό πρόσωπο που λειτουργεί την Αγία Μαρίνα να συστήσει και ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τη βιασύνη του κ. προέδρου. Είναι ένα πρόβλημα χρόνιο, κλήθηκε η κυβέρνησή μας όπως επίσης και οι υπόλοιποι φορείς της περιοχής να βρουν λύση. Η λύση έχει βρεθεί, απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να οριστικοποιηθούν τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τη βιασύνη του κ. πρόεδρου, με εκπλήττει κι αυτή. Και το μυαλό μου κάνει δεύτερες σκέψεις. Ότι θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Άλλη σκέψη δεν υπάρχει».

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ερωτηθείς ο κ. Παπαφιλίππου αν είχε ενημέρωση ότι επρόκειτο να κλείσει το ίδρυμα απάντησε «όχι βέβαια! Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ενημερωθεί. Διάβασα την είδηση περί προσωρινής αναστολής λειτουργίας στον τοπικό τύπο χθες (σ.σ. προχθές). Δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση και είμαι και οργισμένος για τη συμπεριφορά της διοίκησης του ιδρύματος».

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κληθείς να εκτιμήσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ο βουλευτής σημείωσε πως «το θέμα είναι ηθικό εντελώς για το πώς διαχειρίστηκε τα χρήματα που δόθηκαν στο ίδρυμα και είπαμε ότι ήταν για να πληρωθούν έναντι οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό. Εν πάση περιπτώσει ήταν μια μικρή συνδρομή από την πλευρά μας που θα κάλυπτε κάποιες ανάγκες για το Πάσχα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχει πια το πλαίσιο για να λειτουργήσει με υγιείς όρους το ίδρυμα. Και με μια σωστή διοίκηση φυσικά, να μην επαναλάβει αυτά που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις και οδήγησαν το ίδρυμα σε αδιέξοδο. Και σε όλες τις συσκέψεις από αρμόδιους παράγοντες του τόπου μας ειπώθηκε και φυσικά δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν ότι πακτωλός χρημάτων υπήρχε στο ίδρυμα κατά τα παρελθόντα έτη. Και κανένας δεν ζητάει ευθύνες από αυτούς που διαχειρίστηκαν τα χρήματα αυτά. Τι τα έκαναν, πού πήγαν τα χρήματα αυτά»;

ΝΟΜΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διαχείριση του ιδρύματος ο Δήμος Καβάλας, ο κ. Παπαφιλίππου είπε «δεν ξέρω με τι νομική φόρμουλα θα την αναλάβει, μπορεί φυσικά να δημιουργήσει όπως είχε πει η δήμαρχος καινούριο ΚΔΑΠ, φυσικά όμως τα χρέη θα υπάρχουν. Τα χρέη πρέπει να ρυθμιστούν. Είναι ευκαιρία να ρυθμιστούν τώρα. Και να ρυθμιστούν με πάρα πολύ καλούς όρους. Αν χάσουν την ευκαιρία αυτή δεν ξέρω τι θα γίνει. Έχουν επίγνωση στη διοίκηση ότι έχουν κι αυτοί ευθύνες; Δεν ξέρω τι απόφαση είναι αυτή που έλαβαν και πώς την έλαβαν. Θα πρέπει συνεπώς να το ξανασκεφτούν. Και να πω επιπλέον ότι αν σταματήσει η λειτουργία του ιδρύματος τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης μιας εταιρίας, ενός φυσικού προσώπου, ενός κοινωφελούς ιδρύματος είναι η λειτουργία του. Βέβαια προβλέπει το νομοσχέδιο ότι σε περιπτώσεις που έχουμε εταιρίες που σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους έχουν τη δυνατότητα να ξανατεθούν σε λειτουργία και να ενταχθούν. Όμως έτσι περιπλέκονται τα πράγματα και θα χαθεί και πολύτιμος χρόνος. Άρα λοιπόν λέω να το ακούσει η διοίκηση, να ξανασκεφτεί την απόφασή της και πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα αν δεν αναστείλει τη λειτουργία του θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ξανά το ίδρυμα με πολύ καλούς όρους. Και με ελάχιστες οφειλές για τις οποίες θα υπάρξει και ρύθμιση. Το ποσό που θα προκύψει από το συμβιβασμό δεν θα καταβληθεί άμεσα, σε δόσεις. Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν η διοίκηση και να μην κάνει επιπόλαιες κινήσεις που μάλλον είναι κινήσεις για εντυπωσιασμό ή για να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Και δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος θα καταλογίσει ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση του ιδρύματος. Η κυβέρνηση κλήθηκε να λύσει το πρόβλημα το οποίο άλλοι δημιούργησαν. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα, χρόνων πρόβλημα είναι».

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θεωρούμαι απαραίτητο να παραιτηθεί η Διοίκηση του Ιδρύματος, χωρίς δεύτερη κουβέντα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση