Εξοπλισμό για την προστασία του περιβάλλοντος εγκαθιστούν τα Λιπάσματα Καβάλας

Τα Λιπάσματα Καβάλας ΑΕ θα εγκαταστήσουν εξοπλισμό 5 εκ. ευρώ στις εγκαταστάσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Διευθύντρια του εργοστασίου κ. Θεοδώρα Κουλουρά σημείωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Καβάλας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό έργο και σήμερα θα έρθουν στο εργοστάσιο οι τεχνικοί για να κάνουν το start up. Σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ σύμφωνα με την κ. Κουλουρά το έργο αυτό είναι καθαρά περιβαλλοντικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η εταιρεία Λιπάσματα Καβάλας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την εγκατάσταση ενός καθαρά περιβαλλοντικού έργου για τη μείωση των εκπομπών του οξειδίου του αζώτου και του υποξειδίου του αζώτου. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο που κατασκεύασαν και εγκαθιστούν τώρα ξένοι οίκοι εξειδικευμένοι. Είμαστε, πλέον, στην τελική φάση, έχουν γίνει οι τελικές συνδέσεις και περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα (σ.σ. σήμερα) τους τεχνικούς που θα μας συμβουλεύουν για να κάνουμε το ξεκίνημα της μονάδας, το start up. Με αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με τις εγγυήσεις που έχουμε, οι εκπομπές του οξειδίου και του υποξειδίου του αζώτου σχεδόν θα μηδενιστούν. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θέλουμε την ερχόμενη βδομάδα να ολοκληρωθεί η λειτουργία αυτού του τμήματος έτσι ώστε να έχουμε τις ελάχιστες δυνατές εκπομπές».

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ

Πρόσθεσε ότι «το start up υπολογίζουμε ότι θα μας πάρει μία εβδομάδα με 10 μέρες. Υπάρχει η περίπτωση να υπάρχουν κάποιες αστοχίες που θα πρέπει να διορθωθούν στις επόμενες 5-10 μέρες, γι’ αυτό και λέμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα όλα θα είναι καλά. Θα έχουμε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του start up τους ξένους τεχνικούς. Η παρουσία των ξένων τεχνικών οίκων ανεβάζει το κοστολόγιο του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου όταν ξεκινήσαμε ήταν στα 3 εκ. ευρώ αλλά καθ’ οδόν, για να κάνουμε το βέλτιστο δυνατόν, ξεπεράσαμε τα 4 εκ. και οδεύουμε προς τα 5 εκ. ευρώ.

Είναι μεγάλο το ποσό και πρέπει να τονίσω για άλλη μία φορά ότι αυτό το έργο είναι καθαρά περιβαλλοντικό. Δεν αυξάνει την παραγωγή και τα έσοδα του εργοστασίου. Είναι κάτι που αφορά καθαρά την προστασία του περιβάλλοντος και δίνει το στίγμα της σκέψης του εργοστασίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *