Εξετάσεις αρτηριακής πίεσης διενεργεί στο νομό Καβάλας η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης

Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διενεργεί εξετάσεις αρτηριακής πίεσης στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον κ. Ξενοφώντα Κροκίδη η προσπάθειά τους θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κροκίδης δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) βρισκόμαστε στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα, θα διενεργήσουμε εξετάσεις αρτηριακής πίεσης σε όσους το θέλουν. Καταγράφουμε επιπλέον και πρόσθετα στοιχεία όσον αφορά τις καπνιστικές συνήθειες, το ύψος, το βάρος κλπ. Αυτά όλα τα στοιχεία θα τα επεξεργαστεί η ελληνική εταιρεία υπέρτασης και θα τα διοχετεύσει στην αντίστοιχη παγκόσμια εταιρεία. Γίνεται αυτή η προσπάθεια όλο το Μάιο σε πολλές χώρες του κόσμου, προκειμένου να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας για αυτήν την σιωπηρή απειλή που ακούει στο όνομα αρτηριακή υπέρταση. Είναι μια κλινική οντότητα που δεν δημιουργεί συμπτώματα. Κι εκείνο που έχει να κάνει ακόμη και σε νεαρότερες ηλικίες, χρειάζεται τουλάχιστον μία φορά τη μέρα να μετράμε αρτηριακή πίεση και το σωστό είναι να μετράμε τρεις φορές και εκείνο που θα υπολογίζουμε είναι ο μέσος όρο; από τη δεύτερη και τρίτη μέτρηση».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα βρισκόμαστε στο ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων, την Τρίτη στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης, την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, την Πέμπτη στο ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά και την Παρασκευή στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου θα βρισκόμαστε στην πλατεία της Καβάλας, με σπειρομετρήσεις και μετρήσεις αρτηριακής πίεσης.

Υπέρταση και κάπνισμα είναι δύο σημαντικότατοι παράγοντες καρδιοαγγειακού κινδύνου. Δηλαδή για έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.ο.κ. όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν προστίθενται απλά, αλλά πολλαπλασιάζουν ο ένας τη δύναμη του άλλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *