Εξαιρετικά αποτελέσματα είχε για την Καβάλα η συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε και το Επιμελητήριο Καβάλας με εξαιρετικά αποτελέσματα σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Μάρκο Δέμπα.

Για τη συμμετοχή αυτή είπε ότι «η έκθεση του Βερολίνου είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τουρισμού, ένα παγκόσμιο γεγονός, όπου και φέτος –σύμφωνα με τους οργανωτές- φάνηκε ότι είχε πάνω από 200 χώρες συμμετοχή, πάνω από 10 χιλιάδες εκθέτες –τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και γενικά ό,τι έχει σχέση με τον κλάδο- ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία μέσα από το Περίπτερο που είχε η Περιφέρειά μας, που ουσιαστικά ήταν το Περίπτερο του ΕΟΤ, να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην τουριστική αγορά. Είναι ένα γεγονός που δίνει τη δυνατότητα μέσα σε 3-4 μέρες να συναντήσεις τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους απ’ όλο τον κόσμο, χωρίς να χρειάζεται ουσιαστικά να μετακινηθείς. Επομένως, δόθηκε η ευκαιρία και σε μας να δούμε ποια είναι η τάση αυτήν τη στιγμή, τι γίνεται με τη γερμανική αγορά η οποία κι αυτή, απ’ ό,τι φαίνεται, φέτος θα έχει μεγάλη αυξητική τάση προς την Ελλάδα και προς την περιοχή μας. Ενώ πέρυσι ήταν περίπου στα 3,6 εκατομμύρια οι Γερμανοί τουρίστες, φέτος υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Είναι, επομένως, μια πολύ δυναμική αγορά, από τις πρώτες για τη χώρα μας. Από ‘κει και πέρα υπήρχε η δυνατότητα και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Αντωνιάδη, να έχουμε μία συνάντηση με τον κ. Φούχτελ. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εναλλακτικό τουρισμό, στον θρησκευτικό τουρισμό, να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να αναπτύξουμε, να τον προβάλλουμε. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημά μας έχει να κάνει με τη σχετικά μικρή θερινή περίοδο, άρα πιστεύουμε, θεωρούμε και εκτιμούμε ότι ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να επιμηκύνει τις μέρες και τους μήνες κι είναι κάτι που θέλουμε να το αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχολίασε την αλλαγή «συμπεριφοράς» του τουρίστα σε σχέση με το παρελθόν λέγοντας ότι «σίγουρα ο κόσμος δεν είναι μόνο γέλιο και θάλασσα, δεν είναι αυτό που γινόταν πριν 20-30 χρόνια. Θέλει πολιτισμό, θέλει εκδηλώσεις, δράσεις, δρώμενα και αυτά νομίζω ότι η περιοχή μας τα έχει. Κι αυτά ακριβώς θα πρέπει να τα ενοποιήσουμε, να τα αναδείξουμε και να τα προβάλλουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *