Κύριο άρθροΟικονομία

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η προκήρυξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδυτές σε ότι αφορά την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδυτές σε ότι αφορά την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος  Μαρκόπουλος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «στα Λουτρά Ελευθερών χάσαμε πάρα πολύ καιρό εξαιτίας της σύμβασης που υπήρχε με τον κ. Νταβέλη. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορήσει για το γεγονός ότι δεν τηρήσαμε τη σύμβαση ή να μη βρεθούμε εκτεθειμένοι σε κανένα σημείο. Εκείνο το οποίο όμως είναι βέβαιο είναι ότι αυτή η σύμβαση ήταν σφόδρα προβληματική. Το ζήτημα είναι ότι τελειώσαμε το θέμα, χάσαμε χρόνο τον οποίο δεν θέλαμε να χάσουμε, κι αυτή τη στιγμή πάμε τώρα μπροστά να δούμε την προκήρυξη για την αναζήτηση νέου επενδυτή προκειμένου να γίνει επιτέλους η επένδυση. Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι δεν χρειάζεται επενδυτής, να βρούμε έναν άλλο τρόπο, πλην όμως τα κτήρια τα παμπάλαια ακόμα και αν μπορούσαμε να τα συμμαζέψουμε δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε αδειοδότηση, ούτε πιστοποίηση, ούτε να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες για τους ανθρώπους οι οποίοι θα τα επισκέπτονται ως λουόμενοι. Επειδή πρέπει να υπάρχουν πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις κι επειδή πρέπει να υπάρχει εξυπηρέτηση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και με κινητικά προβλήματα, επιβάλλεται να γίνουν τα Λουτρά Ελευθερών, τηρουμένων βέβαια των όρων που έχει θέσει το Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων».

ΦΩΤΙΕΣ

Σχολιάζοντας τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται στο Νομό Καβάλας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «είναι πολύ ανησυχητικό. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί έχουμε μπροστά μας ένα φαινόμενο στο οποίο έχουμε πάρα πολλές εστίες. Και πέρσι είχαμε πολλές εστίες, κάηκαν πολύ λίγα στρέμματα, κι αυτό είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει. Είμαστε χαρούμενοι που η Πυροσβεστική μπορεί και ανταποκρίνεται και σβήνει φωτιές, αλλά από την άλλη πλευρά είμαστε σφόδρα προβληματισμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το θέμα των τόσο πολλών εστιών. Είναι ένα σημείο προβληματισμού για αυτό και είχαμε πριν λίγες μέρες μια συνάντηση με το διοικητή της Πυροσβεστικής και ελπίζουμε να μπορέσουμε να τελειώσουμε την αντιπυρική περίοδο χωρίς προβλήματα».

VIA EGNATIA

Αναφερθείς ο κ. Μαρκόπουλος στις εκδηλώσεις «Via Egnatia», σημείωσε πως «έχουμε τη δεύτερη εκδήλωση με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. Η συνέχεια όσον αφορά το Νομό Καβάλας είναι στις 31 του μηνός στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας με μια εκδήλωση που έχει ως βάση την παράδοση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *