Εντός των ημερών η συνάντηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη με τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής

Εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στέφανου με τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας κ. Αρχέλαο Γρανά και μηχανικούς για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής από την Μητρόπολη και την μετατροπή του σε Κέντρο Απεξάρτησης. Ο κ. Γρανάς σημείωσε ότι τηρούν στάση αναμονής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτή η ιστορία έχει καταντήσει σαν τα Λουτρά των Ελευθερών. Όταν κόψαμε την πίτα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης είχαμε συνεννοηθεί αυτήν την εβδομάδα να έχουμε τη συνάντηση. Ήταν έτοιμοι και οι μηχανικοί, τους έβαλε ο Σεβασμιότατος θα δουν το θέμα και να τελειώσουμε, να προχωρήσουμε. Περιμένω τηλεφώνημα. Είμαστε σε αναμονή. Ο ίδιος μου είπε ότι είναι αισιόδοξος θα προχωρήσουμε. Περιμένω.

Εδώ απεμπολήσαμε άλλους ανθρώπους που το ήθελαν για γηροκομείο κλπ. Είναι πάρα πολύ καλό να γίνει κάτι εκεί πέρα από την Εκκλησία που θα βοηθάει τους ανθρώπους με συγκεκριμένα προβλήματα. Επομένως, θα κάνουμε υπομονή. Ευχής έργο είναι να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό και αυτό θα είναι ωφέλιμο για την κοινωνία. Είναι και άποψη του Σεβασμιότατου, απλώς περιμένουμε. Του είπα ότι μπορούμε να κάνουμε και διάφορες παρεμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ, μίλησα και με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. Υπάρχουν χρήματα από το Κοινωνικό Ταμείο. Να δούμε τι θα γίνει».

Για την καθυστέρηση είπε ότι «ίσως ο Σεβασμιώτατος θέλει να διασφαλίσει το κόστος, κάποια άλλα πράγματα που έχει στο νου του, δεν ξέρω. Είναι ένα ερώτημα. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2018.

Για τη Ιατρική Εταιρεία Καβάλας είπε ότι «έχει διάφορα προβλήματα με το κτήριο στον Αμυγδαλεώνα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες δουλειές συντήρησης και έχουμε και την ιστορία με το Σανατόριο που περιμένουμε για τον Άρειο Πάγο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *