Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του οδικού τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του οδικού τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το φετινό Καλοκαίρι. Χώρες όπως η Σερβία και Ρουμανία δείχνουν μεγάλη προτίμηση στην Περιφέρεια όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Πράγματι έχουμε μια μεγάλη αύξηση στην κίνηση του τουρισμού μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κομοτηνή απέχει περί τα 300 χλμ από την Σόφια και 320 από την Κωνσταντινούπολη, ενώ απέχει 500 χλμ από το Βελιγράδι και περίπου 600 χλμ από το Βουκουρέστι.

Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που είναι Βαλκανικές, όπως η Σερβία, η Ρουμανία αλλά και η Τουρκία είναι πολύ πιο κοντά με την Περιφέρεια μας σε σχέση με την Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας μας.

Επομένως εμείς επενδύουμε στον οδικό τουρισμό και μάλιστα χώρες όπως η Ρουμανία και η Σερβία έχουν αυξήσει το ΑΕΠ τους, βρίσκονται σε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 5% που σημαίνει ότι έχουν το οικονομικό υπόβαθρο να κάνουν διακοπές.

Γι αυτό έχουμε αύξηση του οδικού τουρισμού ενώ παρακολουθούμε και τις άλλες Περιφέρειες της χώρας μας και δη τις μεγάλες ευρωπαϊκές τουριστικές χώρες, όπως Ιταλία που υπάρχει μια κάμψη του τουρισμού γιατί έχουμε το come back και της Τουρκίας λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας αλλά και των χωρών της Βόρειας Μεσογείου όπως της Αιγύπτου και της Αλγερίας όπου ευρωπαϊκές χώρες τις επισκέπτονται πάρα πολύ.

Ιδίως για τους Γερμανούς υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία με το Brexit  λόγω της ισοτιμίας της αγγλικής λίρας. Επομένως εμείς κρατάμε την τουριστική κίνηση σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση πάντα με το 2018 και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τους επισκέπτες μας να κρατούν καλά».

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο ίδιος βέβαια ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται οι επόμενες κινήσεις για το 2020 σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πράγματα.

Αναφορικά με τον ιό του Νείλου τόνισε ότι «Λόγω της κλιματικής αλλαγής, των εντόνων βροχοπτώσεων, των υψηλών θερμοκρασιών τη μια εβδομάδα και την κατακόρυφη πτώση την άλλη εβδομάδα αλλά και η βροχή βοηθούν στην ανάπτυξη των κουνουπιών.

Εμείς ως Περιφέρεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό έχουμε ένα 3ετίες πρόγραμμα καταπολέμησης τν κουνουπιών που ξεκίνησε το 2017 και λήγει φέτος, επενδύουμε ένα ποσό και για τις επίγειες αλλά και για τις εναέριες δράσεις. Συγκεκριμένα  6,5 εκ ευρώ έχουν δαπανηθεί για την καταπολέμηση των κουνουπιών που δείχνει και το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Μέττιου αλλά και της διοίκησης της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κουνουπιών».

ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Πρόσθεσε δε ότι «Και πράγματι φέτος έχουν ξεκινήσει οι επίγειοι ψεκασμοί από τις 26 Μαΐου και βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των κουνουπιών.

Όσο για τον ιό του δυτικού Νείλου, ο ιός αυτός έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια και είναι θέμα χρόνου να εμφανισθεί και στην Περιφέρεια μας όταν έχει ήδη εμφανισθεί σε άλλες Περιφέρειες της χώρας μας.

Δεν χρειάζεται βέβαια πανικός, μπορούμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να έχουμε όσο το δυνατό μικρότερη έκθεση στον ιό. Βάζουμε σήτες, αντικουνουπικό, δεν κάνουμε δουλειές σε ώρα αιχμής και προχωράμε εμπρός.

Είμαστε σε λογικά πλαίσια. Ο ιός ελέγχεται, το προσωπικό είναι σε επιφυλακή και από εμάς εξαρτάται αν τελικά θα είμαστε καθόλα εντάξει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *