Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας στους πεζόδρομους

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας στους πεζόδρομους σε μία προσπάθεια να εξαλειφθεί η καταπάτησή τους από διάφορα οχήματα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη  διαρκώς προσπαθούν για την προστασία των πεζόδρομων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν γίνει πιο εντατικοί έλεγχοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Είπαμε από την αρχή ότι οι πεζόδρομοι θα πρέπει να ανήκουν στους πεζούς και να γίνεται καλύτερη αστυνόμευση στην ελεγχόμενη στάθμευση. Αυτό γίνεται καθημερινά. Έχουμε μπει σε πολύ καλό ρυθμό και τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα. Το βασικό είναι ότι μπορέσαμε και ήρθαμε σε συμφωνία και με την Τράπεζα της Ελλάδας για την κίνηση των χρηματαποστολών. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η κίνηση από την πάνω μεριά του πεζόδρομου της Παύλου Μελά, δηλαδή να μπαίνουν στην αυλή της τράπεζας και να βγαίνουν από την οδό Ομονοίας. Θα ετοιμάσουμε δύο θέσεις στάθμευσης ειδικά για τις χρηματαποστολές, για να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση στον πεζόδρομο και να μην γίνεται αυτό που γινόταν καθημερινά.

Σιγά- σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι και τα μηχανάκια θα τα γράφουμε κι αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά έτσι ώστε να σταματήσουν αυτήν την κίνηση μέσα από τους πεζόδρομους. Μπαίνει το νερό στο αυλάκι και κοντά σ’ αυτά έχουμε και την ενίσχυση μέσα στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου με δύο βυθιζόμενα κολωνάκια και την επιδιόρθωση των υπολοίπων ώστε να εμποδίζουν την εύκολη κίνηση οχημάτων. Προσανατολιζόμαστε βάλουμε και σταθερά κολωνάκια –πρέπει να γίνει κι αυτό- μπροστά στον κινηματογράφο «Απόλλων» από τη μεριά της Βενιζέλου και στον δίπλα δρόμο, διότι ακόμη κι όταν είναι σηκωμένο το κολωνάκι, πολλές φορές κάποιοι το προσπερνάν και μπαίνουν στον πεζόδρομο».

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Για την ελεγχόμενη στάθμευση είπε ότι «είμαστε στο τελευταίο στάδιο της συνεργασίας με τη ΔΑΕΜ στην Αθήνα, έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη η πρότασή μας και περιμένουμε τις κινήσεις για να γίνει πιο άνετη η ελεγχόμενη στάθμευση και να χρησιμοποιούνται περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα γι’ αυτήν. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα για κάτι που θα βοηθήσει πολύ και τη Δημοτική Αστυνομία και τους δημότες που θα βρίσκουν να παρκάρουν πιο εύκολα στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε και μαζεύουμε αιτήσεις για την χερσόνησο της Παναγίας. Όσοι κάτοικοι της Παναγίας ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θέση στάθμευσης στη χερσόνησο, εκδηλώνουν γραπτά το ενδιαφέρον τους. Στο τέλος θα δούμε πόσες θέσεις ζητήθηκαν και πόσες έχουμε. Μετά και από διαβούλευση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις θα καταλήξουμε στην ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή. Αυτήν τη στιγμή επιλέγουμε τις αιτήσεις ενδιαφέροντος. Είμαστε και εδώ σε καλό δρόμο, πρέπει να γίνει κάτι και θα γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *