Ενστάσεις από την Μ. Πολυμέρου για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας

Διαμαρτύρονται έντονα οι ξενοδόχοι της Θάσου για το γεγονός ότι εξαιρούνται από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας. Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Πολυμέρου Μαρία δήλωσε πως επιδιώκουν να αλλάξει το πρόγραμμα πάση θυσία.

Όπως ανέφερε “Καταρχάς σύμφωνα με την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου στην Θάσο αλλά και σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Καβάλας, δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης αλλά για ένα πρόγραμμα ελεημοσύνης όπως το λέμε εμείς.

Έχουμε φτάσει να διεκδικούμε τα αυτονόητα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για το πόσο έχει πληγεί ο τουρισμός φέτος το καλοκαίρι και οι επιχειρήσεις της Θάσου πλήττονται από πέρσι το Νοέμβριο ακόμη από τις πλημμύρες και δεν έχουν δει και καμία βοήθεια ούτε όμως και την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται. Και έρχεται τώρα τον Οκτώβριο να βγει αυτό το πρόγραμμα το οποίο όμως μας κάνει να αισθανόμαστε ως επαίτες.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μας έφεραν απέναντι με τους αυτοαπασχολούμενους, γίνεται κριτική και λένε πως ό,τι εμείς δηλώνουμε το λέμε για αντιπολίτευση. Να ενισχυθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι και ο κάθε ένας έχει πληγεί πραγματικά από την κρίση της πανδημίας. Αυτό διεκδικούμε, αυτό θέλουμε να πετύχουμε και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε και να διαμαρτυρόμαστε.

Μας έχουν αφήσει για μια ακόμη φορά από έξω, δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό της η διοίκηση της Περιφέρειας και έβγαλε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο το παρουσίασε ως βελτιωμένο σε σχέση μάλιστα με τις υπόλοιπες Περιφέρειες, είναι όμως σίγουρα διαφορετικό από τις υπόλοιπες Περιφέρειες, όχι όμως καλύτερο μάλλον είναι προς το χειρότερο”.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερωτηθείσα σχετικά εξήγησε αναφορικά με το πρόγραμμα ότι  “Δεν ξέρω γιατί άφησε από έξω τις τουριστικές επιχειρήσεις ο Περιφερειάρχης. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του και σαφώς δεν έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις κυρίως σε ό,τι αφορά το κομμάτι του τουρισμού.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αυτό το πρόγραμμα βγήκε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Δίδουμε χρήματα σε περισσότερο κόσμο, είτε έχει πληγεί είτε όχι, οπότε θεωρεί ότι μετά από τρία χρόνια, ο κόσμος θα θυμάται τι πήρε!!!

Η αγανάκτηση είναι εμφανής, εκπροσωπώ άλλωστε και κόσμο και για όλους μας, εμάς τους επαγγελματίες είναι κοινή η αντίδραση.  Να θυμίσω ότι έχει δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο και είναι έκδηλη η αγανάκτηση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση προς το νησί. Έχουν γίνει λοιπόν αρκετές συναντήσεις, γίνονται και αυτή την εβδομάδα συναντήσεις και αυτό που θέλουμε είναι την Παρασκευή οπότε και έχει διοργανωθεί μια διακομματική σύσκεψη να έχουμε την άποψη όλων των φορέων και των θεσμών οι οποίοι άλλωστε θα καλεστούν κανονικά μια και υπάρχει πρόσκληση και φυσικά στήριγμα από το Επιμελητήριο Καβάλας. Θέλουμε να γίνει συζήτηση, να εκφράσουμε και εμείς τις θέσεις μας για τις αδικίες που έχουν γίνει στο πρόγραμμα και έτσι να αναμένουμε τις απαντήσεις που θα μας δώσουν.

Θέλουμε να αποκατασταθεί κάθε αδικία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast