Ενθουσιασμένοι οι Βέλγοι δημοσιογράφοι με τις ομορφιές της Καβάλας

Είκοσι Βέλγοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα στο πλαίσιο των απευθείας πτήσεων Καβάλας – Βρυξελλών για να προβάλλουν την ευρύτερη περιοχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε ότι οι Βέλγοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα του νομού και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στο πλαίσιο των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου.

Αναφερόμενος στο γεγονός είπε ότι «είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 20 και πλέον Βέλγους δημοσιογράφους από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και blog του Βελγίου και της Ολλανδίας. Πράγματι, έμειναν ενθουσιασμένοι και από το νησί της Θάσου, από τις ομορφιές του από τις παραλίες, αλλά και από την πόλη της Καβάλας, για το αμφιθεατρικό της σχήμα, για την παλιά πόλη. Και φυσικά τους ξεναγήσαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, σ’ αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κι ως Καθολικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Οι συντονισμένες δράσεις και συνέργειες μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα έχουν αποτελέσματα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαφήμιση και προβολή της περιοχής μας σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ

Για την επικείμενη συμμετοχή σε Έκθεση στην Αθήνα είπε ότι «πρόκειται για την έκθεση Ελλάδος Γεύσεις όπου η Περιφέρειά μας συμμετέχει για πρώτη φορά και είναι γαστρονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικού φυσικά, γιατί η γαστρονομία συνδυάζεται και με τον τουρισμό. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με δικό της αυτόνομο περίπτερο συμμετέχει στη συγκεκριμένη έκθεση και δίνει τη δυνατότητα και σε πάρα πολλούς παραγωγούς, μέσα από το περίπτερο, να τους φιλοξενήσουμε για να προβάλλουν και να προωθήσουν τα σημαντικά αγροτικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Περίπου 14 επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα βρίσκονται στην Αθήνα για να προβάλλουν σε ένα ειδικό γαστρονομικό κοινό τα προϊόντα της περιφέρειάς μας».

ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ GREEK TRAVEL SHOW

«Επίσης να πω ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Περιφέρεια συμμετείχε και στην Greek Travel, στη μεγάλη αυτή τουριστική έκθεση που αφορά κυρίως τον ελλαδικό χώρο γιατί στόχος της Περιφέρειας είναι να προσελκύσουμε και τους Έλληνες τουρίστες και επισκέπτες. Τους είδαμε μετά από πολλά χρόνια, κυρίως το Πάσχα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ξενοδόχων Καβάλας αλλά και Θράκης, είχαμε Έλληνες τουρίστες τη διάρκεια του Πάσχα και γι’ αυτόν το λόγο και η Περιφέρεια, συντονισμένα προβάλλει την περιοχή μας στην Αθήνα αλλά και στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα προκειμένου να γίνει ακόμη γνωστότερος ο προορισμός και να αναδείξουμε εκείνες τις ομορφιές τις οποίες, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν ακόμη μέχρι και σήμερα αυτοί που κατοικούν στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο. Τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετικά. Υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για τα Τέμπη του Νέστου, για το νησί της Θάσου, για τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Και νομίζω ότι είναι μία περιοχή, ένας τόπος ο οποίος είναι ακόμη ανεξερεύνητος και αυτό είναι που τους προκαλεί περισσότερο το ενδιαφέρον να τον επισκεφθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *