Ενθαρρυντική, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, η τουριστική κίνηση στη Θάσο

Ενθαρρυντική είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο όπου στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες είναι από Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης υπογράμμισε ότι η κίνηση αναμένεται να αγγίξει το 40% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν τη στιγμή η κατάσταση θα έλεγα ότι είναι καλή. Οι προβλέψεις έλεγαν ότι δεν θα είχαμε κόσμο αλλά κάτι κινείται κυρίως με Βούλγαρους και Ρουμάνους. Έχουμε και Σέρβους αλλά έχουμε κλείσει τα σύνορα μέχρι τις 15 Ιουλίου κ αυτοί που έρχονται και μένουν πολλές μέρες στο νησί, τώρα θα καθυστερήσουν.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο η κίνηση δεν είναι σε καμία περίπτωση στα περσινά δεδομένα, ωστόσο οι αρχικές εκτιμήσεις ότι θα είχαμε λίγο τουρισμό που δεν θα ξεπερνούσε το 25%-30% σε σχέση με πέρυσι νομίζω ότι θα τα ξεπεράσουμε αυτά τα ποσοστά. Ίσως φτάσουμε στο 40%. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Υπάρχει, βέβαια, μία αναρχία με την έννοια ότι όλα τα καταλύματα ενώ άλλες χρονιές προγραμμάτιζαν και ήξεραν τι κόσμο θα δεχθούν και από πού, φέτος οι μονάδες που έχουν ανοίξει προσπαθούν να καλύψουν τα κενά τους. Ταυτόχρονα με τις αφίξεις έχουμε και πολλές ακυρώσεις.

Να επισημάνω ότι όσοι έρχονται στη Θάσο ζητούν μικρά και απομονωμένα καταλύματα. Είναι κάτι που έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Όλα είναι προσαρμοσμένα με την πανδημία. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό –η Θάσος ζει και αναπνέει από αυτόν- φέτος κάνουν λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ας ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση με την πανδημία».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου είπε ότι «είναι τρία στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου και ισχύουν μέχρι την Πέμπτη. Από την Παρασκευή 10 Ιουλίου ενδεχομένως να έχουμε μία μικρή αύξηση αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Δεν θα έχουμε τα δρομολόγια άλλων ετών αφού τα πράγματα είναι δύσκολα, η κίνηση έχει πέσει οπότε θα έχουμε αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου με το σταγονόμετρο. Πιστεύω ότι από τις 15 Ιουλίου ίσως να έχουμε 4 και 5 δρομολόγια καθημερινά. Οι εταιρείες προσαρμόζονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, διότι τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Φέτος οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και οι εταιρείες προσαρμόζουν τα δρομολόγιά τους ανάλογα με την κίνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *