Ενημερωτική συνάντηση για το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρυονερίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Στις 6.30 το απόγευμα σήμερα στον Πολυχώρο του Ζυγού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για να διαπιστωθεί πόσοι ενδιαφέρονται για να συσταθεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρυονερίου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει μια συνάντηση με σκοπό να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο εθελοντικό κλιμάκιο του Κρυονερίου. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές όσον αφορά το κτήριο, το πυροσβεστικό όχημα, είναι σε ετοιμότητα όλα αυτά. Το μόνο που θέλουμε είναι συμμετοχή του κόσμου, που αγαπάει το φυσικό περιβάλλουν, το δάσος, έχει διάθεση να προσφέρει στο κοινωνικό καλό. Τους καλούμε αυτούς για να συμμετέχουν στο κλιμάκιο. Σκοπός είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί από φέτος το καλοκαίρι. Δύσκολο να επιτευχθεί γιατί είναι αρκετά χρονοβόρα η διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων πρέπει να υπάρχει μια σχολή να εκπαιδευτούν οι εθελοντές, που θα είναι κανονικοί πυροσβέστες με κάρτα, ανάλογη εκπαίδευση και θα συμμετέχουν όχι μόνο στις δασικές πυρκαγιές αλλά και σε αστικά περιστατικά. Θα κάνουν γενικά ό,τι κάνουν και οι πυροσβέστες».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι η εκπαίδευση θα είναι 120 ώρες και θα πάρουν οι εκπαιδευόμενοι ένα κανονικό πιστοποιητικό συμμετοχής και θα λειτουργούν ουσιαστικά ως κανονικοί πυροσβέστες. Θα είναι στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά πρέπει να είναι 14 άτομα. Έχουμε ήδη τους 6. Ελπίζουμε να είναι πάνω από 14, να είναι περίπου 20. Ψάχνουμε άλλους 15 ανθρώπους εκ των οποίων οι 4 πρέπει να έχουν δίπλωμα οδήγησης Γ’ Κατηγορίας και πάνω. Θα είναι οι οδηγοί του οχήματος. Θα έχουν βάρδιες κανονικά και θα λειτουργεί ένας κανονικός πυροσβεστικός σταθμός στην περιοχή. Είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό σχέδιο και καλούμε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν και αγαπάνε το περιβάλλουν κι έχουν διάθεση να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σ’ αυτήν τη φιλότιμη και σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την περιοχή».

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Για την περιοχή των Φιλίππων γενικότερα είπε ότι «γίνονται προσπάθειες σε διάφορους τομείς. Ασχολούμαστε με την άδεια χρήσης νερού των γεωτρήσεων αρδευτικών του δήμου. Κι αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία που κρατάει από παλιά. Θέλουμε να πάρουμε άδειες χρήσης νερού μήπως προκύψει κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εκσυγχρονισμού. Ασχολούμαστε με τη δάσωση αγροτικών γαιών γιατί πρόκειται να βγει ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο από το υπουργείο Γεωργίας. Σκοπός είναι να ξαναπάρουν τα Τενάγη των Φιλίππων τη μορφή που είχαν παλιά και να βελτιωθεί και η κατάσταση της χλωρίδας και της πανίδας. Τα οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά. Και σε διάφορους άλλους τομείς, την κτηνοτροφία, την καθημερινότητα που την παλεύουμε όσο μπορούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *