Ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε χθες η ΔΕΥΑΚ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΚ για θέματα λειτουργίας των ΔΕΥΑ γενικότερα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλος προσκάλεσαν και τη ΔΕΥΑ Παγγαίου αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες από άλλες υπηρεσίες για να ενημερωθεί πάνω στα νέα ζητήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας μια ημερίδα που ως στόχο είχε να ενημερώσει τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4412/2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 2016 και που αφορά τη διαδικασία πραγματοποίησης διαγωνισμών, προμηθειών, που εφαρμόζουν οι ΔΕΥΑ αλλά και οι ΟΤΑ  γενικότερα. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό καλέσαμε το Γενικό Διευθυντή του Δήμου Συκεών κ. Πανταζόγλου που είναι βαθύς γνώστης των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, ο οποίος ήταν ο εισηγητής της ημερίδας. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας με την οποία θέλουμε να θωρακίσουμε τη ΔΕΥΑΚ, αλλά και με τη λογική που αναπτύσσουμε για τη διάχυση της πληροφορίας, καλέσαμε και υπηρεσιακούς παράγοντες από το Δήμο Καβάλας, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες από το Δήμο Παγγαίου, από την Αποκεντρωμένη, από τη ΔΕΗ, από το Νοσοκομείο σχετικά με το θέμα αυτό, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς αλλά αφορά και αυτούς. Θεωρούμε λοιπόν ότι αφού η ΔΕΥΑΚ είχε την πρωτοβουλία για να διοργανώσει αυτήν την ημερίδα, καλό είναι σε αυτήν την ημερίδα να την παρακολουθήσουν. Θεωρώ ότι με την ανταλλαγή απόψεων με τις υπηρεσίες, κυρίως με την Αποκεντρωμένη, που μας αφορούν και μας ελέγχουν, θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε πάρα πολλά θέματα και αγκυλώσεις που δημιουργούν προβλήματα».

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σε ότι αφορά τη σημερινή προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης σε μεγάλο μέρος της πόλης της Καβάλας, ο κ. Ξανθόπουλος επισήμανε πως «είμαστε αναγκασμένοι την Τρίτη το πρωί (σ.σ. σήμερα) μετά από ανακοίνωση που βγάλαμε την περασμένη Παρασκευή να κλείσουμε την παροχή στη β΄ ζώνη της Καβάλας. Και το κάνουμε αυτό γιατί όπως είναι γνωστό δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κόψουμε την παροχή σε ένα συγκεκριμένο τόπο λόγω μη ύπαρξης βανών που θα μπορούσαν να κόψουν την παροχή σε ένα συγκεκριμένο τόπο και γειτονιά. Κι αυτό επειδή έχουμε προγραμματίσει μια παρέμβαση στην οδό Αγίου Παύλου, η οποία έχει μια ζημία που είναι πολύ δύσκολη και εμπλέκονται εκεί δίκτυα δικά μας, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, κι όποιος άλλος έχει δίκτυα περνάει από το συγκεκριμένο τόπο. Είναι μια παρέμβαση δύσκολη τεχνικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να διακόψουμε την παροχή νερού σε όλη τη β΄ ζώνη δυστυχώς. Ελπίζουμε αν πάνε όλα καλά μέχρι τη μία ή δύο μετά το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η παροχή νερού στις περιοχές αυτές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση