Ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καβάλας

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καβάλας, ενός προγράμματος 2,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο εξοικονόμησης ενέργειας για το Νοσοκομείο.

Ο κ. Καρασαββόγλου δήλωσε ότι «είναι μία εκδήλωση, ουσιαστικά συζήτηση- ενημέρωση του κοινού, των πολιτών, των φορέων κλπ, για το πολύ σημαντικό για εμάς ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Ένα πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συν ολικού κόστους προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ. Προβλέπει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το Νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων το στήσιμο μιας δομής για τη συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης. Θα εγκαταστήσουμε μαγνητικές επαφές στα κουφώματα, θα αντικαταστήσουμε τους λαμπτήρες φωτισμού, με λαμπτήρες LED και θα υποκαταστήσουμε το πετρέλαιο με πεπιεσμένο φυσικό αέριο CNG. Όλα αυτά τα πράγματα θα κάνουν καλύτερο το Νοσοκομείο. Θα το κάνουν περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, θα οδηγήσουν σε σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων και σε μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας και ενεργειακής αυτονομίας. Είναι σημαντικά πράγματα αυτά και εμείς καλούμε τον κόσμο για να τον ενημερώσουμε και να συζητήσουμε μαζί του διάφορες ενδιαφέρουσες πτυχές του ζητήματος αυτού.

Θα γίνει μια πολύ σημαντική παρέμβαση και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ότι κάνουμε θα αποτελεί ουσιαστικά μία δομή για αν μπορούμε επακολούθως υποδεχθούμε το κανονικό φυσικό αέριο όταν αυτό έρθει στην πόλη της Καβάλας. Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για την πόλη, ότι κάνουμε πάντως θα είναι μία δομή που θα μπορεί χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις να υποδεχθεί και το κανονικό φυσικό αέριο».

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, είπε ότι «η έγκριση ένταξης του έργου λέει ότι μέχρι το τέλος του 2023 πρέπει να ολοκληρωθεί. Νομίζω θα τελειώσουμε νωρίτερα, αν όλα πάνε καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *