Ενημέρωση των παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τα δρώμενα του Δήμου Θάσου την τελευταία 5ετία. Από την διαδικασία απείχε ο νέος δήμαρχος κ. Κυριακίδης παρότι η ενημέρωση έγινε από ορκωτούς λογιστές.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι «η ενημέρωση κράτησε 3 ώρες και ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις εκτός από την παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Ήταν δική τους επιλογή. Ο ίδιος με δική μας πρωτοβουλία ήδη έχει ενημερωθεί και από την Τεχνική Υπηρεσία και από την Υπηρεσία Καθαριότητας και συνεχίζεται η ενημέρωσή του από τα νομικά πρόσωπα. Έχει ενημερωθεί, επίσης, από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ανωνύμου Μονομετοχικής Εταιρείας του δήμου. Ο ίδιος απόλαυσε αυτό το προνόμιο, όμως θεώρησα ότι όταν λέμε δημοτική Αρχή δεν αναφερόμαστε μόνο στο δήμαρχο. Βεβαίως είναι επικεφαλής, αλλά στο σύνολο των συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έκρινα σκόπιμο να καλέσω τους 27 νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τον ίδιο τον νέο δήμαρχο και τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους σε μία συνάντηση ενημέρωσης όπου συμμετείχαν οι υπηρεσιακοί της Οικονομικής Υπηρεσίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, οι αντιδήμαρχοι. Έφερα από τη Θεσσαλονίκη τους ορκωτούς λογιστές οι οποίοι παρακολουθούν τον ισολογισμό του δήμου μας και εξωτερικούς συνεργάτες για να μπορέσουν να δώσουν μία πλήρη εικόνα –από τους 13 της παράταξης του νέου δημάρχου, οι 4 έχουν εμπειρία από τοπική αυτοδιοίκηση. Οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδέα και πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν και κατά πού πέφτει η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Κρίναμε ότι είναι καλό, αφού ξεκινάμε από 1 Σεπτέμβρη, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν μία πρώτη γνώση. Να δουν το πλεόνασμα στα ταμεία του δήμου Θάσου. Και δεν ισχύει αυτό που έλεγε προεκλογικά από μία εσφαλμένη ανάγνωση του ισολογισμού ο νέος δήμαρχος. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθούν τα θέματα, να γίνει μια πλήρης ενημέρωση, συζήτηση. Όχι πολιτική αλλά τεχνοκρατική».

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Προτίμησαν να έρθουν προαποφασιμένοι , να δημιουργήσουν για λόγους εντυπωσιασμού μία πομπώδη αποχώρηση πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση. Θα μπορούσαν να διαφωνήσουν, να θέσουν ερωτήματα. Όμως, η πρόθεσή μου ήταν η ενημέρωση και τίποτε άλλο. Είναι λυπηρό. Ήταν εξαιρετική αυτή η ευκαιρία να έρθουν και να συνομιλήσουν με ορκωτούς λογιστές, με εξωτερικούς συνεργάτες, να δουν πώς έγινε η εξυγίανση του δήμου από το 2011 που τον παρέλαβα μέχρι σήμερα. Μια εμπειρία που είναι χρήσιμη.

Όταν ανέλαβα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, την επόμενη μέρα ανέβηκα στο δήμο, χωρίς να ήμουν ορκισμένος, ούτε είχα την αρμοδιότητα. Όμως έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος με αυτόν το δήμο. Δεν βρήκα ούτε τον δήμαρχο, ούτε τους αντιδημάρχους, ούτε τους ξαναείδα βεβαίως. Η ενημέρωση η δική μου δεν έγινε όπως την οργανώσαμε εμείς, αλλά από τους δικαστικούς κλητήρες που ανέβαιναν για να μας ανακοινώσουν τις κατασχέσεις και π’ όλους αυτούς τους προμηθευτές ή τους εργολάβους οι οποίοι περίμεναν τα εκατομμύρια ευρώ με κατασχέσεις και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, να πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τα καταφέραμε καλά. Τον παραλάβαμε με έλλειμμα 20 εκ. και τον παραδίδουμε με 2,5 εκ. πλεόνασμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *