Ενημέρωση για τις επιπτώσεις από τη διέλευση το αγωγού ΤΑΡ έγινε τη Δευτέρα στη Γ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του πρώην Δήμου Φιλίππων από το Θέμη Καλπακίδη

Στη Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων της περιοχής από όπου διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ παρέστη τη Δευτέρα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης. Ο τελευταίος τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις της διέλευσης του αγωγού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλπακίδης σημείωσε πως «υπήρχε τη Δευτέρα μια Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής μας. Μετά προφανώς τη διάσταση που πήρε η όλη ιστορία με το δελτίο τύπου που βγήκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής μας σχετικά με την ενημέρωση από την Κοινοπραξία για τον αγωγό ΤΑΡ, θέλανε και αυτοί να ενημερωθούνε περαιτέρω για τις επιπτώσεις και γενικότερα για τις θέσεις μας όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο. Ενημερώσαμε τους συλλόγους τη Δευτέρα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στην περιοχή μας. Σχετικά με τη διαβούλευση που έκανε η Κοινοπραξία σχετικά με όλα αυτά τα μη νόμιμα θα έλεγα και ουσιαστικά διαδικασίες οι οποίες δεν προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες, ή αυτές που προβλέπονται και δεν εφαρμόστηκαν, προκειμένου να καταλάβουν και αυτοί τι ακριβώς συμβαίνει. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση θα έλεγα, περιοριστήκαμε απλά στο να περιγράψουμε την πραγματικότητα και τίποτα παραπάνω, χωρίς να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας, προκειμένου να καταλάβουν οι συμπολίτες μας τι ακριβώς συμβαίνει με τον αγωγό. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Προφανώς οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε την πραγματικότητα, κι ενδιαφέρονται πέρα από τις διαφημίσεις που παίζουν συνεχώς από την πλευρά της Κοινοπραξίας να ενημερωθούν για τις πραγματικές επιπτώσεις στην περιοχή, τι γράφει η περιβαλλοντική μελέτη και πώς θα μπορέσουμε στην πορεία να αντιδράσουμε τουλάχιστον από την πλευρά μας, προκειμένου να αλλάξει η όδευση του αγωγού. Γιατί εμείς αυτό θέλουμε, δεν θέλουμε κάτι άλλο, γιατί αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι για τις θέσεις εργασίας και διάφορα τέτοια, δεν θα χαθούν αν ο αγωγός αλλάξει όδευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση