Ενημέρωση για την κατάσταση της ΔΕΥΑΚ έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής αναφορικά με την κατάσταση της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ είναι πλέον πολύ καλή και έχει καταφέρει να μειώσει τα χρέη της στο μισό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «υπήρξε συζήτηση ως τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μία ενημέρωση για την κατάσταση της ΔΕΥΑΚ, όπως ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους αρχηγούς των παρατάξεων. Παρουσιάσαμε την κατάσταση της ΔΕΥΑΚ αυτήν τη στιγμή, τόσο ως προς το οικονομικό της σκέλος όσο και ως προς το τεχνικό της κομμάτι. Η κατάσταση, όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οικονομικά δείχνει καλή. Έχει βελτιωθεί. Δείχνει μια εικόνα βιώσιμης επιχείρησης. Φυσικά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, πρέπει καθημερινά να δουλεύουμε ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της μετά από μια μεγάλη περίοδο συσσώρευσης ζημιών. Στην τελευταία τριετία, επί διοικήσεως Τσανάκα, τα χρέη από 12 εκατομμύρια ευρώ έχουν μειωθεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά να πω ότι στη ΔΕΗ χρωστούσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αυτήν τη στιγμή δεν χρωστάμε τίποτα. Στις τράπεζες χρωστούσαμε 4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα χρωστάμε περίπου 3 και γενικά υπάρχει μία εικόνα μεγάλης ελάφρυνσης των χρεών της επιχείρησης. Είναι πολύ σημαντικό καθώς πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν στον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της ΔΕΥΑΚ και ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα με τις τελευταίες αντικαταστάσεις που κάναμε κι ελπίζουμε σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες».

ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Για τους οφειλέτες είπε ότι «οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ είναι αυτήν τη στιγμή στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά να αναφέρω, όμως, ότι τα 2 από αυτά τα 4 εκατομμύρια προέρχονται από 1000 παροχές, δηλαδή το 50% περίπου είναι μεγάλες οφειλές από επιχειρήσεις και οργανισμούς τις οποίες το επόμενο διάστημα μία λύση υπάρχει: να τις κυνηγήσουμε ώστε να βεβαιωθούν και να εισπράξει η ΔΕΥΑΚ τα ποσά. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Πρώτα θα ενημερώσουμε με επιστολές. Φυσικά θυμίζουμε ότι υπάρχουν και πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις στη ΔΕΥΑΚ για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντως η λύση που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο, είναι να βεβαιωθούν, επιτέλους, τα ποσά σε όσους φυσικά χρωστάνε πάρα πολλά και όχι στους οικιακούς καταναλωτές».

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τέλος αναφέρθηκε στην κακοκαιρία λέγοντας ότι «πάλι με τη βροχή τα πράγματα πήγαν καλά, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Θυμίζω, σε όποιον έχει πρόβλημα, είτε δημιουργήθηκε πρόβλημα και μπορεί να βοηθήσει η ΔΕΥΑΚ εξαιτίας της νεροποντής, να ενημερώσει την επιχείρηση. Θα είμαστε δίπλα τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *