Ενεργειακή αναβάθμιση ενόψει για το κολυμβητήριο της Καβάλας

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος εξήγησε ότι πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα αφορά την αποκατάσταση της σκεπής του κολυμβητηρίου και τη στεγάνωσή της, την αλλαγή των υαλοπινάκων, τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, αισθητήρες νερού, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση από την βαθμίδα Ε στη βαθμίδα Β. Μάλιστα, όπως εξήγησε, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας υπερέβησαν εαυτόν και ετοίμασαν τη σχετική μελέτη έτσι ώστε να είναι επιλέξιμη καθώς πρόκειται για ένα έργο της τάξης του 1 εκατομμυρίου 900 χιλιάδων ευρώ!!!!!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Η πρώην δήμαρχος κα Τσανάκα πρότεινε στο δήμαρχο κ. Μουριάδη να ταξιδέψει στη Νυρεμβέργη και αν δει πως λειτουργεί το κολυμβητήριο της αξιοποιώντας τον ελάχιστο ήλιο που υπάρχει. Αντίθετα, ο κ. Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που μπορούν να δώσουν τα φώτα τους πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση που μακάρι να περάσει.

ΔΙΑΜΑΘ

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο και ο διευθυντής της ΔΙΑΜΑΘ κ. Βογιατζής ο οποίος ενημέρωσε ενδελεχώς το σώμα για όλη τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια και φυσικά τις υποχρεώσεις των δήμων.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον κορωνοαϊό, και ζήτησε να γίνει ενημέρωση σε συνεργασία με το νομίατρο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Επ’ αυτού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Πεφάνης απάντησε ότι ήδη ξεκίνησε ενημέρωση και η χώρτα μας βρίσκεται σε άτυπη επιφυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *