Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους κινδύνους του ηλεκτρικού ρεύματος φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για να ενημερωθεί το κοινό αναφορικά με τους κινδύνους χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κα Κορίνα Πρασσά σημείωσε ότι το κοινό ενημερώθηκε πάνω στο θέμα αυτό και συμπερασματικά το μήνυμα ήταν η ανάγκη της πρόληψης ενάντια στους κινδύνους.

Η κα Πρασσά είπε ότι «είναι ευθύνη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ως νομικό πρόσωπο, κάποιες στιγμές να αναλαμβάνει κει την κοινωνικό ευθύνη που έχει. Μας είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες μια πρόταση από το Επιμελητήριο και από το σωματείο συνταξιούχων των ελεύθερων επαγγελματιών να κάνουμε αυτήν την ενημερωτική εκδήλωση ώστε ο κόσμος να μάθει και να καταλάβει τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν αν δεν τηρούν τις σωστές προδιαγραφές ασφαλείας όταν συμβαίνουν ατυχήματα από ηλεκτρισμό, πυρκαγιές, κεραυνούς κλπ. Αυτή  τη στιγμή ο δήμος Καβάλας δεν έχει πάρα πολλούς χώρους για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οπότε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να συνεργαστούμε μαζί τους και τους φιλοξενήσαμε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Ήταν μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Συμμετείχε και η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και έδωσαν τις πληροφορίες τους. Ο πρόεδρος των ηλεκτρολόγων- μηχανικών του ΤΕΙ Καβάλας. Πραγματικά ήταν μία εκδήλωση απλή, λιτή και ενημέρωνε τον κόσμο για πράγματα που ίσως δεν γνώριζε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η πρόληψη είναι το καλύτερο πράγμα, σώζει ζωές και περιουσίες. Ήταν κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον και μακάρι να έρχεται ο κόσμος να παρακολουθεί αυτά τα πράγματα και όχι μόνο τέτοιες διαλέξεις στο δικό μας θέατρο Αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να συνεχίσει και στα σχολεία ώστε να μπορεί να ενημερωθεί ο κόσμος και σε διάφορες άλλες επαγγελματικές ομάδες, γιατί πολλά ατυχήματα συμβαίνουν όχι μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας».

ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ

Η κα Πρασσά πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα, επίσης, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την έκθεσή μας, του Αστέριου Γκέκα «Παλίμψηστα λάβαρα», η οποία λειτουργεί μέσα στο φουαγιέ του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου». Ο Αστέρης Γκέκας είναι ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης ο οποίος ζει και εργάζεται στο Βόλο. Η καταγωγή του είναι από το Λιτόχωρο Πιερίας. Επίσης 4 μήνες το χρόνο ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Έχει κάνει πάνω από 80 εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι γλύπτης, ζωγράφος, ποιητής, μουσικός. Ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Τον γνωρίσαμε όταν πήγαμε να παρουσιάσουμε την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης» στο μουσείο των Αιγών της Βεργίνας και ήταν ο κ. Γκέκας εκεί, που είχε την έκθεση με τα εικαστικά του. Του πρότεινα να έρθει στην Καβάλα, αποδέχθηκε την πρότασή μας και θα τον φιλοξενούμε μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και μπορούν να θαυμάσουν τα έργα του όσες μέρες υπάρχουν παραστάσεις ή εκδηλώσεις μέσα στο θέατρο. Την τελευταία μέρα της έκθεσης θα γίνει μία εκδήλωση, στις 28 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα παραβρεθεί ο Αστέρης Γκέκας, θα απαγγέλλει ποιήματα και θα παίξει ακορντεόν.

Τέλος, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, φιλοξενούμε στο «Αντιγόνη Βαλάκου» την παράσταση «Δάφνες και πικροδάφνες» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Είναι μία εξαιρετική παράσταση και επίκαιρη, καθώς το έργο διαδραματίζεται στην διάρκεια μίας προεκλογικής περιόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *