Ενέργειες για την πληρωμή ενός μήνα στους συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας από το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη»

Εκτάκτως συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη» και αποφάσισε αναμόρφωση προϋπολογισμού ώστε να είναι έτοιμο για την πληρωμή μισθού ενός μήνα στους συμβασιούχους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας. Ποσό ύψους 81.000 ευρώ θα έρθει από το διαχειριστή του προγράμματος, τα υπόλοιπα δηλαδή 14.000 ευρώ θα είναι χρήματα του Νομικού Προσώπου. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει το Δεκέμβριο, όπως ανέφερε η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης»  κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «κάναμε ένα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο διότι είχαμε μια εντολή από τα κεντρικά από την ΕΤΑΑ να στείλουμε τα χαρτιά μας που έχουν να κάνουν με την απορρόφηση των χρημάτων που αφορούν τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στους Παιδικούς Σταθμούς το μήνα Σεπτέμβριο. Γιατί θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη παρτίδα των παιδιών απορροφήθηκαν το μήνα Οκτώβριο και από κει και πέρα έχουμε περισσότερα παιδιά, οπότε για τα 350 παιδιά του μήνα Σεπτεμβρίου που φιλοξενήθηκαν στους Παιδικούς Σταθμούς μας ζήτησαν να κάνουμε τα χαρτιά και να τα στείλουμε για να μπορέσουμε να εισπράξουμε 81.000 ευρώ του μηνός Σεπτεμβρίου. Η μισθοδοσία όμως είναι 95.000 ευρώ, σχεδόν 96.000 και κάναμε ένα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να ενισχύσουμε αυτά τα χρήματα που είναι να έρθουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να αποδώσουμε τη μισθοδοσία του ενός  μήνα. Ελπίζω να υπάρχει κινητικότητα από την ΕΤΑΑ που έχει ξεκινήσει φαίνεται να κινείται ο τροχός, να έρθουν πριν τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιπες δόσεις του μήνα Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου για να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα χρήματα στους εργαζομένους. Αν χρειάζεται αυτά τα χρήματα να ενισχυθούν με ένα μικρό ποσό από το Νομικό Πρόσωπο θα γίνει. Ποσά της τάξεως των 10.000 και των 15.000 ευρώ μπορούν να ενισχύσουν τον κωδικό αυτό και να αποδοθούν, αλλά ποσά της τάξεως των 95.000 ευρώ που αφορούν τη μισθοδοσία ολόκληρου μήνα δεν μπορούν να εξασφαλιστούν και να εκταμιευτούν από το Νομικό Πρόσωπο. Πάντοτε μιλάμε και με τους υπαλλήλους που έχουν κάποιες θέσεις ευθύνης, δεν παύουν και αυτοί να περιμένουν τα χρήματα από τα οποία ένα κομμάτι περνάει τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά δηλαδή χρήματα, αλλά είναι και τα χρήματα που θα καλυφθούν από τους εθνικούς πόρους. Για μένα εκεί είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και εκεί είναι που δημιουργείται η δυσκολία στο να μπορέσουμε να αποδώσουν σε επίπεδο μηνιαίο όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί με την καινούρια προκήρυξη αυτής της σχολικής χρονιάς που διανύουμε».

ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Συμπλήρωσε δε πως «να υπενθυμίσω ότι φέτος κινούμαστε σε άλλα δεδομένα, με άλλον τρόπο γίνεται η πληρωμή, γιατί μιλάμε για μια διαφορετική προκήρυξη. Έχουν πει ότι θα στέλνουν τα χρήματα κάθε μήνα, παρόλα αυτά έχουν περάσει δυόμιση μήνες και δεν έχουμε δει ούτε ευρώ. Και βέβαια τώρα τελευταίο θέλουν για κάθε γονέα ωφελούμενο, δηλαδή για τους 450 γονείς που έχουμε στους Παιδικούς Σταθμούς, να στέλνουν μηνιαίως εις διπλούν τιμολόγια. Θα πρέπει δηλαδή αθροιστικά να στέλνουν υπογεγραμμένα 900 τιμολόγια κάθε μήνα από τα οποία ένα θα παραλαμβάνει ο κάθε γονέας και ένα θα μένει στο ταμείο του νομικού προσώπου για κάθε έλεγχο. Οι έλεγχοι εντείνονται όπως είναι κατανοητό για να δουν από πού θα μπορέσουν να περικόψουν χρήματα από το πρόγραμμα για δημοσιονομική προσαρμογή. Κάθε ένας εργαζόμενος με το πέρας του μήνα πρέπει να παίρνει τη μισθοδοσία του και ειδικά στον τομέα αυτό, αν και δεν ξεχωρίζω επαγγέλματα, αλλά όταν ασχολούνται με τα παιδιά με το πολυτιμότερο που έχει ο καθένας στη ζωή του, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Από κει και πέρα σε μια επαφή που κάναμε με τους κυβερνητικούς βουλευτές ελπίζω να ενημερώθηκαν με το σωστό τρόπο πώς έχουν τα πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τα χρήματα στο Νομικό Πρόσωπο και να μην αποδίδονται, γιατί έχω ακούσει και αυτήν την παραπληροφόρηση. Άλλωστε θα ήταν ανοησία και από μας να επωμιζόμαστε αυτό το πολιτικό κόστος, να υπάρχουν τα χρήματα και να μην τα αποδίδουμε στους εργαζόμενους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *