«Εμείς ως αστική συγκοινωνία δεν φέραμε κανένα πρόβλημα στην οδό Βενιζέλου» τονίζει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Στράτος Μακρογιαννίδης

Απρόσκοπτα εκτελεί τα δρομολόγιά του το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας μέσα από την οδό Βενιζέλου προς γενική ικανοποίηση των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων, ενώ αυτήν στιγμή εκτελούνται και οι τέσσερις δρομολογιακές γραμμές. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ο πρόεδρος του Αστικού κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σε ότι αφορά το γεγονός ότι η επιστροφή των αστικών λεωφορείων δεν επέφερε κανένα πρόβλημα κυκλοφοριακό στην Βενιζέλου. Κάτι που το ομολόγησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης, που απέδωσε το πρόβλημα στον κακό χρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών της οδού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε πως «έχουν επιστρέψει στην οδό Βενιζέλου και οι τέσσερις γραμμές χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο τώρα λίγο επειδή έχει λίγο κίνηση στην αγορά καθώς κατεβαίνουν πολλά ΙΧ και το πρόβλημα νομίζω ότι εστιάστηκε από τον κ. Καλανταρίδη στο φανάρι που έχουμε στο Φάληρο. Καθυστερεί λίγο το φανάρι αυτό και δημιουργείται ένα μποτιλιάρισμα από ΙΧ αυτοκίνητα. Εμείς ως αστική συγκοινωνία δεν φέραμε κανένα πρόβλημα στην οδό Βενιζέλου. Το υποστηρίζαμε από την αρχή και στην πράξη έγινε αυτό που υποστηρίζαμε από την αρχή όλοι».

ΔΑΓΚΛΗ

Επίσης ο κ. Μακρογιαννίδης επιβεβαίωσε ότι πρόβλημα προκαλείται και με το φανάρι που είναι στη διασταύρωση με την οδό Δαγκλή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για αυτό δεν μπορούν να φύγουν τα αυτοκίνητα και αναγκαστικά μποτιλιάρονται εκεί πέρα. Θα τα δούμε αυτά, θα τα ελέγξουμε, γιατί υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση στο φανάρι. Θα τα δει ο υπεύθυνος, θα τα ρυθμίσει και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Για την παράνομη στάθμευση σχολίασε πως «τώρα με τις γιορτές το πρόβλημα περίσσεψε μπορώ να πω, όλοι κατεβαίνουν με τα ΙΧ τους, λογικό είναι και έχουμε λίγο προβληματάκι κι εμείς, καθυστερούμε στα δρομολόγιά μας γιατί έχει πολύ αυτοκίνητο μέσα στην πόλη και γίνεται αυτό που γίνεται. Λίγο αστυνόμευση θέλουμε περισσότερο αν είναι εφικτό κι αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία, αν μπορούν να βάλουν λίγο το χεράκι τους να αστυνομεύσουν λίγο περισσότερο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλους μας».

ΚΙΝΗΣΗ

Σχολιάζοντας ο κ. Μακρογιαννίδης την επιβατική κίνηση σημείωσε πως «τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση γιατί όλοι κατεβαίνουν να πάρουν τα δωράκια τους, να κάνουν τα ψώνια τους, είμαστε πάρα πολύ καλά τώρα τις μέρες των γιορτών. Θα επανδρώσουμε το στόλο μας με λίγα μίνι bus ακόμα γιατί είναι ευέλικτα και πιο οικονομικά. Στις γραμμές που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στις ειδικές διαδρομές είναι πιο προσβάσιμα και για αυτό θέλουμε να εστιάσουμε στα μίνι bus. Σήμερα ο στόλος μας αριθμεί 40 οχήματα και νομίζω ότι είμαστε μια δύναμη μέσα στην πόλη της Καβάλας. Πολύ καλά πηγαίνουμε, είμαστε μια υγιής επιχείρηση που δεν χρωστάμε πουθενά, ο προϋπολογισμός μας είναι σωστός και αληθινός».

ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση με τις ηλεκτρονικές ταμπέλες που αναγράφουν το χρόνο που εκτιμάται ότι θα αφιχθεί ένα λεωφορείο στη στάση, ο κ. Μακρογιαννίδης σημείωσε ότι δυσκολεύεται η κατάσταση με την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «δείχνουν οι ταμπέλες το χρόνο άφιξης, αλλά δεν μπορούν τα λεωφορεία να προσπεράσουν ή δεν υπάρχει λεωφορειολωρίδα για να μπορεί να πηγαίνει από κει και να είναι οι χρόνοι όπως πρέπει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.