«Εμείς ήμασταν πανέτοιμοι» δήλωσε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Θανάσης Μητρόπουλος, για τα διετή προγράμματα φοίτησης που ανεστάλησαν

Δεν θα λειτουργήσουν φέτος τα 2 νέα τμήματα για τους αποφοίτους του ΕΠΑΛ Καβάλας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πρώην ΤΕΙ. Τα προγράμματα ανεστάλησαν με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Θανάση Μητρόπουλο, από πλευράς τους ήταν πανέτοιμοι να τρέξουν αυτά τα προγράμματα.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «είχαμε δύο τέτοια προγράμματα. Το ένα ήταν για Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου και το άλλο για Ηλεκτρολόγους Πλοίων. Και για τα δύο ήμασταν απολύτως έτοιμοι. Είχαμε φτιάξει τα προγράμματα σπουδών, τους εξοπλισμούς, όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Για τους Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου το πρώην ΤΕΙ έτρεχε ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ κι το ίδρυμα Βοδοσάκη που αφορούσε την λειτουργία των αγώνων φυσικού αερίου, άρα εμείς ήμασταν καθ’ όλα έτοιμοι για να τρέξουμε τα προγράμματα. Κι όταν έκανε και ο Περιφερειάρχης ανακοινώσεις για τους αγωγούς φυσικού αερίου και αυτός και η εταιρείες που έχουν αναλάβει τη δουλειά, είχαν θέσει το άμεσο θέμα των Εγκαταστατών Φυσικού Αερίου, που θα έπρεπε οπωσδήποτε να το αναπτύξει η Περιφέρεια, αν ο αντικειμενικός σκοπός είναι να βάλουμε σύντομα και γρήγορα το οικιακό φυσικό αέριο.

Εμείς ήμασταν έτοιμοι, Ωστόσο, για να μην αδικών την κυβέρνηση, σε πάρα πολλά άλλα ιδρύματα δεν ήταν καθόλου έτοιμοι για να τρέξουν τέτοιου είδους προγράμματα. Υπήρχε στην αρχή ένας ενθουσιασμός τύπου να υποβάλλουμε προγράμματα διετούς φοιτήσεως. Εμείς υποβάλλαμε δύο, η Θεσσαλονίκη 6-7, σε άλλα ιδρύματα πολλά περισσότερα. Δεν ξέρω αν ήταν όλοι έτοιμοι να τα τρέξουν αυτά τα προγράμματα. Εμείς ήμασταν απολύτως έτοιμοι σε προγράμματα που τα ξέρουμε και τα έχουμε δουλέψει. Αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

ΑΠΟ ΤΟ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να τα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο. Αν τα συγκεντρώσει και δει ακριβώς πού βρίσκονται και ποια είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, τότε θα μπορούσε να ξεκινήσει από το εαρινό εξάμηνο. Ωστόσο η δική μου πρόταση θα ήταν ότι αυτά που έχουν ένα βαθμό ωριμότητας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από φέτος. Και τα άλλα θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να τα προχωρήσει παρακάτω.

Για τους Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου έχουμε ήδη μία υποτροφία από τοι ίδρυμα Βοδοσάκη και από τον ΤΑΡ. Άρα, λοιπόν, εδώ υπάρχει μεγάλος βαθμός ωριμότητας. Για ένα άλλο θέμα όπως η αμπελουργία στο ΤΕΙ Σερρών θεωρώ ότι δεν υπάρχει ακόμη η ωριμότητα. Κι άλλα τέτοιου είδους προγράμματα.

Σαν ιδέα η εισαγωγή τέτοιου είδους προγραμμάτων στα πανεπιστήμια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα έπρεπε να υπάρχει κι ένας τρόπος να συνδέονται αυτά με περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές, γι’ αυτούς που επιθυμούν να συνεχίσουν.

Το υπουργείο Παιδείας έχει όλο το χρόνο από τώρα μέχρι τέλη Φλεβάρη να τα μελετήσει όλα. Να δει ποια από αυτά αξίζει τον κόπο να τα προχωρήσει και ποια όχι. Θα πρέπει να ζητήσει από το κάθε ίδρυμα το βαθμό ωριμότητας, ότι ξέρει να το κάνει και γιατί. Για μας, οι Εγκαταστάτες Φυσικού Αερίου νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο διετές πρόγραμμα και για τους Ηλεκτρολόγους Πλοίων ήταν κάτι που το ζητούσε συνεχώς η Ένωση Εφοπλιστών και θεωρώ ότι κι αυτό θα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *