«Εμείς έχουμε θέση και άποψη για την λίστα χειρουργείου» δηλώνει ο πρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης

Υπό όρους δέχονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας την λίστα χειρουργείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδη.

Ο κ. Κροκίδης ανέφερε αρχικά ότι «Πάμε δυνατά λοιπόν. Η λίστα χειρουργείων για να εξηγήσουμε σε όλους είναι μια προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καταπολεμήσει τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στα χειρουργικά τμήματα.

Γιατί αρκετές φορές κάτι προγραμματίζεται και μετά με παράνομους και παράτυπους τρόπους ενδεχομένως παρακάμπτεται από κάποιους άλλους σε ό,τι αφορά την σειρά των χειρουργείων.

Εμείς ως νοσοκομειακοί γιατροί και ως νοσοκομειακός σύλλογος λέμε ΝΑΙ σε κάτι τέτοιο. Βέβαια έχουμε τονίσει ότι αυτό έχει ενδιαφέρον για τα πολύ μεγάλα νοσοκομεία όπου εκεί το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο κατά τόπους».

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «σε τοπικό επίπεδο τώρα, υπάρχει μια πάρα πολύ καλή δουλειά της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας οι οποίοι και στο αντίστοιχο μπλοκ που διατηρούν έχουν καταγράψει τις ενστάσεις τους.

Και οι ίδιοι τους λένε ότι ενώ η ιατρική που κάνουν στα δημόσια νοσοκομεία είναι μια ομαδική δουλειά, δεν είναι προσωπική, ωστόσο προβλέπεται να δηλώνεται και να κατατάσσεται ανάλογα με το πόσο οξύ και βαρύ είναι ένα περιστατικό, στην προσωπική λίστα ενός συγκεκριμένου ιατρού.

 

Και αυτό σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας, είναι αντίθετο στην φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Άρα λέμε ΝΑΙ σε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τη διαφάνεια στον τομέα αυτό. Αλλά το υπουργείο Υγείας ενώ το περπατάει αυτό έχει μια ένοχη σιωπή όπου κανείς δεν μιλάει σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα.

Η Καβάλα σε αυτό πρωτοστατεί όμως, έχει καταθέσει τις απόψεις που θέλουμε να γίνουν σεβαστές. Δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο αυτό έχει επιτευχθεί θέλουμε και ελπίζουμε όμως σε κάποιο σημείο να γίνουν σεβαστές οι απόψεις μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση