«Ελληνικές γεύσεις και δη από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Ευρωκοινοβούλιο» ανακοινώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Κώστας Αντωνιάδης

Στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση γευσιγνωσίας  όπου παρουσιάστηκαν προϊόντα και γεύσεις από την Περιφέρεια μας όπως έγινε γνωστό από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη.

Όπως τόνισε αρχικά «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, πίστευα και πάντα πιστεύω ότι ο τουρισμός συνδέεται άμεσα με τη γαστρονομία και με τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Έχω λοιπόν συμμετάσχει δια της Περιφέρειας ΑΜΘ στις 26 Ιουνίου σε μια συνάντηση – ειδικό event που έγινε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου.

Ένα ταξίδι στη γεύση, την παράδοση και τα δώρα της ελληνικής γης, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Με επικεφαλής τον κρητικό Chef Μάνο Μακρυγιαννάκη που ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου και σε συνεργασία με ομάδα Chefs προερχόμενους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν εδέσματα και προϊόντα «που υπογραμμίζουν την ιδιότητα της Ελλάδας ως τουριστικό brand με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και συνοδεύτηκε με συνέντευξη Τύπου για τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ελλάδας.

«Εκεί εμείς παρουσιάσαμε έναν πλούτο δράσεων που αφορούν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας.  Μάλιστα είπαμε να υπάρχει μια σύζευξη του αγροτικού τομέα με την μεταποίηση και της επιχειρήσεις. Αφετέρου θέλουμε να στηρίξουμε τις τυπικές επιχειρήσεις. Εμείς οι της Αυτοδιοίκησης προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτούς τους επιχειρηματίες.

Τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετικά. Μάλιστα έγινε μια συνεστίαση – γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης των Βρυξελλών. Η Περιφέρεια μας εκεί μετείχε με τρεις σεφ, μαγείρεψε, όπως κοτόπουλο με πληγούρι, ένα κους κους, ένα ποντιακό φαγητό που είχε τρομερή επιτυχία και εμείς παρουσιάσαμε  και δώσαμε κουραμπιέδες καθώς και  κρασιά Συμεωνίδη.

 Γενικά είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον και κάναμε το παν για να προωθήσουμε την τοπική μας αγορά. Δύο πράγματα είναι αυτά που μένουν σε κάποιον που έκανε διακοπές στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ένα είναι η φιλοξενία που δέχθηκε από τους κατοίκους και το δεύτερο είναι η γαστρονομία. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό το όλο σκεπτικό και παρουσιάσαμε τα ελληνικά μας πιάτα.  Ο κάθε τόπος έχει το δικό του γαστρονομικό πλούτο και αυτό πρέπει να το κυνηγήσουμε. Έως τώρα είχαμε επαναπαυθεί στο αμερικανικό φαγητό και στα αμερικανικά πιάτα ενώ εμείς έχουμε τα δικά μας προϊόντα, μέλι, λάδι και τόσα άλλα που χρήζουν συγχαρητήρια στο σύνολο των ανθρώπων που τα προβάλλουν» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *