Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού έμεινε το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» γεγονός που δυσχεραίνει περισσότερο τη θέση του

Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού έμεινε το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» γεγονός που δυσχεραίνει περισσότερο τη θέση του. Ο φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης εξήγησε ότι το ίδρυμα δεν είχε την πτωχευτική ικανότητα να ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι το ίδρυμα είναι πολύ κοντά στο κλείσιμό του. Αναλυτικά στις δηλώσεις του σημείωσε πως «είναι γεγονός ότι το Ίδρυμα δεν είχε δικαίωμα να μπει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο νόμος περί εξωδικαστικού συμβιβασμού αναφέρει ότι πρέπει να έχεις πτωχευτική ικανότητα για να μπεις σε αυτόν το νόμο στον οποίο ελάχιστες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα θα μπουν και θα έχουν το δικαίωμα αυτό του καλού νόμου. Όλα τα συνεπακόλουθα τα οποία υπάρχουν δυστυχώς δυσκολεύουν όλες τις επιχειρήσεις να μπουν. Το Ίδρυμα δεν είχε την πτωχευτική ικανότητα, επομένως δεν μπορεί να μπει σε αυτόν το νόμο. Δυστυχώς είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για το Ίδρυμα. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. είχαν εναποθέσει πολλές ελπίδες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ίδρυμα. Δυστυχώς όμως θα πρέπει εδώ η Πολιτεία, οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές μας να πέσουν με τα μούτρα πάνω σε αυτό το πρόβλημα, γιατί είναι κάποια παιδιά για τα οποία είναι απαραίτητο να συνεχίσει απρόσκοπτα το Ίδρυμα να λειτουργεί. Θα πρέπει να το δούμε. Είναι γνωστό ότι χρωστάει πάρα πολλά λεφτά, το χρέος είναι περίπου 500 χιλιάδες. Έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια, δεν θέλω να ρίξω ευθύνες για το πώς το Ίδρυμα έφθασε να χρωστάει αυτά τα 500 χιλιάρικα».

ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ

Τόνισε δε πως «το πραγματικό γεγονός είναι αυτό. Θα πρέπει όλοι οι οποίοι ενδιαφερόμαστε για τη συνέχιση του Ιδρύματος αυτού να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα να βρούμε λύση. Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος κάνει κάποιες απέλπιδες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να βρει άκρη, δεν μπορεί να βρει λύση. Είναι θέμα και της τοπικής κοινωνίας με κάποιες δωρεές αν είναι δυνατόν να συμβάλουν στο να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά πάνω από όλα είναι θέμα Πολιτείας. Με την κρίση των τελευταίων ετών και ο κόσμος που κάποτε έδινε δωρεές έχει σταματήσει να δίνει. Για πολλά χρόνια λειτουργούσε και με τις δωρεές, ένα μέρος των εξόδων καλυπτόταν από τις δωρεές, δυστυχώς σήμερα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό. Επαναλαμβάνω οι τοπικοί μας βουλευτές, η δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρέπει να δουν το θέμα. Πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το Ίδρυμα. Γιατί είναι κάποια παιδιά για τα οποία είναι πολύ απαραίτητο να βρίσκονται στο Ίδρυμα. Είναι παιδιά τα οποία δυστυχώς χρειάζονται τη βοήθεια του Ιδρύματος. Δεν μπορούν στο σπίτι τους, δεν μπορούν οι γονείς αυτοί να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται για τέτοια παιδιά. Θα κάνω έκκληση και στην τοπική κοινωνία να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν, αλλά πάνω από όλα κάνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενσκήψουν πάνω από το πρόβλημα και να λυθεί. Είναι πολλά τα προβλήματα τα οποία δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Στις καλές εποχές είχε τη δυνατότητα η πρώην Νομαρχία νυν Αντιπεριφέρεια να δίνει κάποια λεφτά, δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν στενέψει πάρα πολύ, φοβάμαι ότι θα είναι το τέλος αυτού του Ιδρύματος το οποίο πολλά έχει προσφέρει σε άτομα τα οποία έχουν την ανάγκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *