ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

«Εκτιμώ ότι θα βρεθεί επενδυτής για τα Λουτρά των Ελευθερών» δηλώνει ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος  Αναστασιάδης

Το καλοκαίρι πέρασε και ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του έκανε έναν απολογισμό για  την επισκεψιμότητα αλλά και τα Λουτρά Ελευθερών. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η εταιρεία Εργοανάπτυξη Α.Ε. δημοσίευσε τον διαγωνισμό προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Λουτρά έτσι ώστε να βρεθεί επενδυτής.

Ο κ. Αναστασιάδης αρχικά ανέφερε ότι «Είναι γεγονός πως περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με την έννοια ότι τράβηξε εις μάκρος, δεν είχε βροχές, αλλά παρόλα αυτά  τα πήγαμε καλά. Ήταν ένα επίπονο αλλά ιδιαίτερα καλό για το Δήμο μας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών, κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία που κρατούμε αλλά και από την αύξηση στην υδροδότηση που είχαμε στα κυβικά του νερού που ζητούσαν οι παραθεριστές και οι κάτοικοι.

Είχαμε μια αύξηση στο 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ευτυχώς πήγαμε καλά, χωρίς προβλήματα τόσο στην υδροδότηση όσο και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Απλά κοιτάζουμε πλέον να πάμε με το νέο ΕΣΠΑ σε νέα έργα για να κάνουμε το καλύτερο για τους επισκέπτες μας,

Έχουμε λοιπόν επισκέπτες και από τους γειτονικούς νομούς και όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια, με τους Βούλγαρους, τους Τούρκους να πρωτοστατούν και μετά τους άλλους. Γενικά όμως πήγαμε καλά».

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

Σε ότι αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι ‘Αναφορικά με το ΕΣΠΑ εμείς κάναμε την πρόταση για το Γυμνάσιο του Ποδοχωρίου, 1.600 χιλιάδες ευρώ και ήδη έχουμε πάρει την έγκριση για αυτό το έργο, Παράλληλα κοιτάζουμε και ετοιμάζουμε τα απαραίτητα για ένα νέο έργο που θα αφορά όλη την ύδρευση, μια νέα ύδρευση βέβαια στον οικισμό της Νικήσιαννης, αν και λύθηκε το πρόβλημα με το αρσενικό Κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη από γεώτρηση μέχρι δίκτυο και νέες δεξαμενές ώστε να μην συναντήσουμε άλλο πρόβλημα αργότερα.

Για το ΕΣΠΑ και τη Νικήσιανη θα βρούμε λύση ενώ δουλεύουμε και την μελέτη για το βιολογικό καθαρισμό. Μια και οι μελέτες γίνονται από τις υπηρεσίες και από το ΔΠΘ ενώ σύντομα θα είναι ολοκληρωμένες οπότε μόλις βγει δράση από το ΕΣΠΑ θα υποβάλλουμε την πρότασή μας,

Θα είμαστε όμως έτοιμοι για να κάνουμε βιολογικούς στην Πιερία κοιλάδα. Δεν υπήρξαν καν χωροθετημένες περιοχές για αυτό και αγοράσαμε εκτάσεις ώστε εκεί να χωροθετήσουμε τους βιολογικούς καθαρισμούς».

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Σχετικά με την Πολεοδομία τόνισε πως «Αναφορικά με την Πολεοδομία μας, εμείς με το υπάρχον προσωπικό δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις υπηρεσίες στο Δήμο μας. Κάποιες υπηρεσίες τις θέλαμε για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες μας, αλλά εμάς δεν μας αρκεί όλο αυτό το προσωπικό. Ο Δήμος Καβάλας πήρε το προσωπικό της παλιάς Πολεοδομίας της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, εμείς όχι, και επειδή δεν έχουμε προσωπικό δεν μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν τελεσφορήσει η ιστορία που ζητήσαμε από  το υπουργείο εσωτερικών ίσως να δούμε κάτι καλύτερο και εμείς στον τομέα του προσωπικού και δη της πολεοδομίας».

 

ΛΟΥΤΡΑ

Τέλος σε ότι αφορά την αξιοποίηση των Λουτρών δήλωσε πως «Αναφορικά με τα Λουτρά των Ελευθερών εκτιμώ ότι θα βρεθεί όντως επενδυτής, Πιστεύω άλλωστε ότι η περίοδος της κρίσης, όντας και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας, είναι η καλύτερη εποχή για να επενδύσεις. Από εκεί και πέρα βέβαια και εγώ προσωπικά βλέπω ότι είναι αβέβαιο όλο το σύστημα και δη το οικονομικό σύστημα που βιώνουμε για αυτό και ίσως είναι δύσκολη η εποχή.

Νομίζω ότι καλά το πάει η Αντιπεριφέρεια, ετοιμότητα υπάρχει και θα αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και ελπίζω ότι θα βρεθεί επενδυτής. Έτσι δεν έβρισκαν επενδυτή και για το κάμπινγκ της Τούζλας και εμείς βρήκαμε με ένα τίμημα ίσως και μεγαλύτερο μάλιστα από τα Λουτρά των Ελευθερών. Ο επενδυτής εκεί δουλεύει ήδη και τα Λουτρά αν αξιολογηθούν όπως πρέπει, με ιαματικό και θαλάσσιο τουρισμό σε συνδυασμό δηλαδή, τότε λογικά θα βρεθεί επενδυτής. Για αυτό και λέω ότι καλά το χειρίζεται η Αντιπεριφέρεια, έχω ήδη μιλήσει με τον κ. Μαρκόπουλο και τον κ. Γάκη και ελπίζω σε κάτι καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *