Εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης σημειώθηκε την Τρίτη στην Καβάλα μετά από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ

Εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης σημειώθηκε την Τρίτη στην Καβάλα μετά από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πήγαμε το πρωί της Τρίτης στη Γαλλικής Δημοκρατίας για να αποκαταστήσει μια μικρή υποτίθεται βλάβη που είχαν βρει. Σκάβοντας είδαν ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη η βλάβη, θα μπορούσε να προκληθεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά γιατί μία σύνδεση ενός κεντρικού αγωγού είχε αστοχήσει. Οπότε έπρεπε να κοπεί το νερό. Δεν προλάβαμε να κάνουμε ενημέρωση, δεν υπήρχε πρόβλεψη από την προηγούμενη μέρα να ενημερώσουμε τον κόσμο να μαζέψει νερό γιατί προέκυψε εκείνη τη στιγμή. Τρία συνεργεία ήταν εκεί, δούλευαν συνεχώς, αποκαταστάθηκε η βλάβη γύρω στις 5.30μμ αρχίσαμε να δίνουμε νερό. Επειδή είχαν κοπεί όμως πάρα πολλές περιοχές ήταν χωρίς νερό, όλος ο κόσμος -λογικό ήταν- τραβούσε νερό, οπότε μέχρι και αυτήν τη στιγμή (σ.σ. Τετάρτη πρωί) υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν νερό. Δηλαδή επάνω στην 13ης Σεπτεμβρίου ενώ όλη νύχτα γύριζαν τα συνεργεία, προσπαθούσαν να κάνουν εξαέρωση στο σύστημα, δεν κατέστη δυνατόν. Τώρα το πρωί πιστεύω ότι έχουν καταφέρει να δώσουν νερό σε όλους».

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ

Πρόσθεσε ότι «ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί γιατί δεν ξέρεις που βρίσκονται οι συνδέσεις. Αυτό το δίκτυο έγινε το 1996-97. Τα υλικά που υπήρχαν τότε για να ενώνουν τους σωλήνες ήταν μηχανική σύσφιξη ενώ τώρα γίνεται συγκόλληση και δεν αστοχούν ποτέ. Δεν μπορείς να προβλέψεις. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες τέτοιες συνδέσεις στην πόλη, ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί και να προχωρήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την κατανόηση που έδειξε για το μεγάλο πρόβλημα, γιατί χωρίς νερό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σπίτια, καταστήματα, άρρωστοι άνθρωποι έμειναν χωρίς νερό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Ό,τι μπορούσε να γίνει, έγινε. Η υπηρεσία έδειξε ετοιμότητα, ήρθαν τα παιδιά άμεσα και κάθισαν μέχρι αργά. Ήταν δύσκολη δουλειά, είναι πολύ μεγάλος αγωγός, αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάποιες διαδικασίες για να απομονώσουμε και να κολλήσουν. Και τα συνεργεία και τους εργαζόμενους θέλω να ευχαριστήσω που έδειξαν τόσο μεγάλη αυταπάρνηση και πήγαν όλα καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *