Εκπαιδευτικοί από 5 χώρες επισκέφθηκαν το Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών από πέντε χώρες, επισκέφθηκε χ  το πρωί  στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο.

«Είναι μια ημέρα με διεθνείς επισκέψεις στο γραφείο της περιφέρειας στην Καβάλα, καθώς υποδεχθήκαμε μια πολυμελή αντιπροσωπεία από πέντε ξένες χώρες. Εμείς από την πλευρά μας τους ενημερώσαμε για την περιοχή μας. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γι’ αυτήν την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψη τους στα γραφεία μας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Εκ μέρους της Ελλάδας στο πρόγραμμα μετέχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας. Ο εκπαιδευτικός Απόστολος Ματσάγκος, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά του: «Η κύρια θεματική του προγράμματος είναι οι μνήμες, μέσα από τις οποίες περνά η ιστορία του κάθε τόπου. Αυτήν την ιστορία θέλουμε να αναδείξουμε, η κάθε χώρα ξεχωριστά και μέσα από αυτή τη δουλειά μας κι εμείς να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας κι αυτό να έχει έναν εκπαιδευτικό απόηχο. Στόχος μας είναι η δουλειά αυτή να μπει στα σχολεία, καθώς θα δημοσιευθεί σε μια κοινή ψηφιακή ευρωπαϊκή πλατφόρμα, ελεύθερα προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΧΩΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι συντονίστρια χώρα του προγράμματος ERASMUS είναι η Γαλλία, ενώ επίσης σε αυτό μετέχουν η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι τριετές και στη διάρκεια του πραγματοποιούνται δράσεις με στόχο την ανάδειξη της ιστορία κάθε χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.