Εκλογή και σύσταση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΒΙΟΠΑ

Η γενική συνέλευση των μετόχων του Βιοτεχνικού Πάρκου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον ορισμό του νέου 5μελους διοικητικού συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ., πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Μεταξύ άλλων, στη συνέλευση παρέστησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

”Νομίζω ότι φτάνουμε πραγματικά στη λύση. Έχουν παρθεί τελικά οι αποφάσεις που απαιτούνταν από τους φορείς. Κάναμε τη γενική συνέλευση των μετόχων του Βιοτεχνικού Πάρκου όπου πλέον το μόνο θέμα συζήτησης ήταν ο ορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου. Θα γίνει σύσταση του 5μελους Δ.Σ., που μέχρι τώρα ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να λυθεί γιατί ουσιαστικά το Δ.Σ. είναι αυτό που τρέχει το ΒΙΟ.ΠΑ. Η γενική συνέλευση θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το νέο Δ.Σ., το οποίο αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έναν του Επιμελητηρίου κι έναν του Δήμου Καβάλας”, υπογράμμισε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

”Ουσιαστικά με τον ορισμό του νέου Δ.Σ. λύνεται ένα χειρόφρενο! Είμασταν σε στάση αναμονής σε ανηφόρα και πλέον νομίζω ότι θα λυθούν τα χέρια όλων μας και θα μπορέσει το νέο Δ.Σ. να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Θα δώσουμε κι εμείς βέβαια τα εχέγγυα. Έχω πει ξανά ότι έχει ολοκληρωθεί ήδη η μελέτη που είχαμε αναθέσει για τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα του ΒΙΟ.ΠΑ., ώστε ο κάθε φορέας να έχει ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του, να ενημερώσει τα διοικητικά του συμβούλια για το τι γίνεται στο ΒΙΟ.ΠΑ. κι αν θα χρειαστεί κάποια αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου όποιος θέλει να μπορεί να συμμετάσχει, όποιος δεν θέλει να μην το κάνει”, ανέφεφε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

”Το ζητούμενο είναι ότι έχουμε μέσα στο ΒΙΟ.ΠΑ. οικοπεδούχους. Κάποιοι είναι εγκλωβισμένοι, κάποιοι θέλουν να επενδύσουν, άλλοι να συνεχίσουν, υπάρχουν νέοι επενδυτές που θέλουν να μπουν στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί επί της ουσίας δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο. Αυτό τελειώνει πλέον οριστικά και από την επόμενη ημέρα τα πέντε μέλη του Δ.Σ. νομίζω θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε το όραμα του ΒΙΟ.ΠΑ. να παίρνει σάρκα και οστά”, σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

ΜΗΝΑΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…

”Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, αλλά όταν έχεις διοίκηση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν υπάρχει, τότε πραγματικά μπορούν να γίνουν πράγματα, να υπάρξουν πιέσεις, να δοθούν λύσεις κι εδώ είμαστε οι τρεις φορείς που συμμετέχουμε να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας από τη δική του πλευρά. Ο Δεκέμβριος θεωρώ ότι θα είναι ένας μήνας εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις, οπότε νομίζω ότι πλέον βαδίζουμε σε έναν καλό δρόμο”, επισήμανε καταληκτικά ο Μάρκος Δέμπας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από πλευράς του Επιμελητηρίου εκδόθηκε η εξλης ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε χθες  Αυτόκλητη  Γενική Συνέλευση του ΒΙΟΠΑ Καβάλας με την παρουσία του συνόλου των εταίρων, της Περιφέρειας ΑΜΘ εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, του Δήμου Καβάλας εκπροσωπούμενου από τον δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη και του Επιμελητηρίου με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Δέμπα.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εκλογή και σύσταση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΒΙΟΠΑ.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ πρότεινε τρία μέλη, τους κ. Παύλο Τσουμάκη, κ. Κυριάκο Μπάη και κ. Αβραάμ Δημητριάδη, εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας είναι ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας ο Πρόεδρος κ. Μάρκος Δέμπας.

Ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση, έγιναν δεκτά τα νέα μέλη και έγινε σύσταση σε σώμα του νέο ΔΣ του ΒΙΟΠΑ με την ακόλουθη σύνθεση

Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος: Παύλος Τσουμάκης

Α’ Αντιπρόεδρος: Μάρκος Δέμπας

Β’ Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Μουριάδης

Μέλη: Κυριάκος Μπάης και Αβραάμ Δημητριάδης

Μετά από 5 χρόνια αδράνειας, το νέο ΔΣ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο ανάπτυξης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Και οι τρείς φορείς θα είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει από σήμερα.

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη για την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα διοίκησης και την άψογη συνεργασία που είχαμε  προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να βγει από το τέλμα και να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίον το ξεκινήσαμε πριν από χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *