Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης είχαν στον Συνεταιρισμό Eurotaxi  «Η Πρόοδος»

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης είχαν στον Συνεταιρισμό Eurotaxi  «Η Πρόοδος» όπου πρώτευσε σε ψήφους ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Κατσίδης Μαργαρίτης. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει και πάλι  λόγω των υποχρεώσεων που έχει και επιθυμεί απλώς να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του «είχαμε εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ν. Καβάλας «Η Πρόοδος». Έλαβαν μέρος μόνο 72 μέλη αν και τα ΤΑΞΙ στο Νομό μας είναι περίπου 180. Αυτό οφείλεται στη γενικότερη αδιαφορία, στα προβλήματα του κλάδου και στο ότι ιδιοκτήτες αρκετών ΤΑΞΙ είναι ανήλικα τέκνα.

Για αυτό να πούμε πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εκτίμηση που έδειξαν οι συνάδελφοι στο πρόσωπο μου. Απλά λόγω των υποχρεώσεων μου μέσα στο EUROTAXI δεν μπορώ να αναλάβω περισσότερες ευθύνες,  μπορώ όμως να παραμείνω στο Δ.Σ. και κάνω όσα περισσότερα μπορώ.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν αναλαμβάνω. Μιλάμε εξάλλου για ένα από τα παλαιότερα σωματεία του νομού. Έχει μεγάλη ιστορία αυτό το σωματείο, από τον αείμνηστο Σαραϊδάρη, ένας εντιμότατος και αξιοσέβαστος επαγγελματίας. Και οι διοικήσεις που ανέλαβαν μετά κράτησαν το κύρος και την αξιοπρέπεια.

Εμείς θέλουμε επομένως να κρατήσουμε το πήχη ψηλά μια και πρόκειται για το σωματείο που ξέρει και αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα. Είναι το σωματείο αυτό που πάντα έκανε εντύπωση».

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Όσο για την μικρή συμμετοχή των 180 ΤΑΞΙ, μια και μόλις οι 72 ψήφισαν ο ίδιος σχολίασε ότι  «Είναι μια μερίδα συναδέλφων που έγραψαν στα παιδιά τους τις άδειες και δεν έχουν δικαίωμα ψήφους, Πληρώνουν συνδρομή, αλλά το ανήλικο δεν έχει δικαίωμα ψήφου, Όλα έγιναν βάσει νόμου και ο καθείς έκανε την μεταβίβαση όπως την σκεφτόταν.

Συγκεκριμένα 40 άτομα μεταβίβασαν την άδεια τους. Είναι και κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για το σωματείο.

Επίσης λόγω χρέους συνδρομής, βάλαμε και όριο να πληρωθεί η συνδρομή του 2016. Όλα είναι όπως τα ρυθμίζεις, είναι μικρό το κόστος της συνδρομής. Αν κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν, δικαίωμα τους»

Στο ερώτημα αν ακόμη υπάρχουν πειρατικά ταξί ο ίδιος μιλάει για εικασίες. «Χωρίς αποδείξεις πώς να κατηγορήσεις. Ένας πρώην συνάδελφος κουβαλάει πελάτη επειδή κινείται με το πρώην ΤΑΞΙ που το έκανε πλέον Ι.Χ.  Αν δεν μπει η Τροχαία να κάνει ελέγχους πώς να κατηγορήσεις κάποιον;

Ταξί από τη Βουλγαρία ξέρουμε ότι έρχονται εδώ στην Καβάλα, παίρνουν κόσμο – 4 άτομα – και πηγαινοφέρνει κόσμο στη Βουλγαρία, κυρίως φοιτητές και τους γονείς τους. Αυτοί έχουν όμως άλλες τιμές στα καύσιμα και είναι μη ανταγωνίσιμοι. Αυτό είναι νόμιμο σε ό,τι αφορά την μετακίνηση από τη Βουλγαρία. Είναι μια μίσθωση που ισχύει» πρόσθεσε.

ΧΡΕΟΣ

Αναφορικά με το χρέος από την μεταφορά μαθητών το 2015, όπως είπε ούτε σεντς δεν πήραν οι οδηγοί ταξί. «Είναι καθαρά η λειτουργία του δημοσίου που ενώ ψήφισαν τροπολογία από τον Δεκέμβριο ακόμη  να λύσουν το πρόβλημα εδώ, τοπικά, η Αντιπεριφέρεια της Καβάλας δεν έκανε τις τυπικές διαδικασίες, δεν κατέθεσε το σύνολο των δρομολογίων και το ποσό στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, έκανε μάλλον λάθος και όλα πήγαν πίσω. Πλέον δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε. Μιλάμε για 140.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 δηλαδή και ακόμη περιμένουμε και το κόστος για την μεταφορά μαθητών μέσα στο 2017. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι αποσύρονται από το έργο. Μέχρι το Πάσχα ίσως και να μην μείνει κανείς συνάδελφος να εκτελεί μαθητικά δρομολόγια. Υπάρχουν οδηγοί που έχουν λαμβάνειν έως και 5 χιλιάδες ευρώ. Πολλοί συνάδελφοι πλήρωσαν ΦΠΑ, πλήρωσαν βενζίνες, καύσιμα και  περιμένουν ακόμη να πληρωθούν… . Για όλα φταίει η γραφειοκρατία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Εμείς κάναμε ότι μας είπαν. Το έργο μας το συνεχίσαμε. Εμείς πότε θα πληρωθούμε; Τα ΚΤΕΛ πήραν ένα ποσό, αλλά δεν είναι στην ίδια διαδικασία.  Τα υπεραστικά Λεωφορεία πληρώνονται με το μαθητικό πάσο, για αυτό και πήραν ένα μικρό ποσό. Αυτά είναι τα νέα μας. Όλοι οι συνάδελφοι θα πάμε να βρούμε τον Αντιπεριφερειάρχη και να του εξηγήσουμε ότι δεν πάει άλλο. Θα σταματήσουμε. Και όλα αυτά ενώ τα λεφτά υπάρχουν» σημείωσε  χαρακτηριστικά.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Μάλιστα σημείωσε ότι αν υπήρχαν κυρώσεις όλα θα πήγαιναν καλύτερα. «Πίστευα και εγώ ότι ο δημόσιος υπάλληλος θα πρόσφερε.  Δουλειά οκτώ ωρών στο Δημόσιο στην Ευρώπη,  στην Ελλάδα γίνεται σε 45 ημέρες. Μια δουλειά έτσι πως θα τελειώσει; Πώς θα γίνουμε κράτος;      Ποτέ δεν θα γίνουμε. Και στις εκλογές της Περιφέρειας και του Δήμου θα φανεί η αγανάκτηση του καθενός»

Τα αποτελέσματα αυτών που εκλέγονται είναι: Μαργαρίτης Κατσίδης 44, Βασίλης Χιοκτουρίδης 37, Γιώργος Γερακάκης 34, Χρήστος Ιωαννίδης και Νίκος Τριανταφυλλάκης από 30, Κώστας Μεζνουνίδης 29 και Σταύρος Καραμπατζάκης 23. Τις επόμενες μέρες το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση