Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων το Σαββατοκύριακο

Το Λύκειο Ελληνίδων πρωτοπορεί. Συγκεκριμένα διπλή μουσικοχορευτική παράσταση θα παρουσιάσει αυτό το  Σαββατοκύριακο το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες  η Ευτέρπη Σαμαρά, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και ο χοροδιδάσκαλος, Χρόνης Ιωαννίδης παρουσίασαν αναλυτικά τα όσα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές το σαββατοκύριακο.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ

Όπως τόνισε αρχικά η κ. Σαμαρά, η πρώτη μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία θα αφορά τις μεγάλες χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Κ., θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 7 το απόγευμα, ενώ η μουσικοχορευτική παράσταση για τα παιδικά τμήματα θα γίνει και πάλι στον ίδιο χώρο την Κυριακή (11/6) στις 11 το πρωί.

Η κ. Σαμαρά επισήμανε ότι δεν ήταν προγραμματισμένη για φέτος η ετήσια εκδήλωση, καθώς οι μεγάλες παραστάσεις γίνονται ανά δυο χρόνια για οικονομικούς λόγους, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που θα δούμε το σαββατοκύριακο προέκυψε από μια δωρεά που είχαμε από τον πρόεδρο του συλλόγου καβαλιωτών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαχριστόπουλο και ήταν κανονισμένο να γίνει κάτι εσωτερικό μέσα στο Λ.Ε.Κ., τόσο για να δείξουμε τη δωρεά (εξέδρα), αλλά και τις φορεσιές που αγοράσαμε από την περιοχή της Φλώρινας με ένα ποσό που μας δόθηκε. Ωστόσο επιθυμία του δασκάλου μας ήταν να «ανοίξουμε» αυτήν την εκδήλωση στην αρχή μόνο για τους μεγάλους χορευτές και μετά είπαμε και για τους μικρούς και χωρίσαμε τις εκδηλώσεις, αφού έχουν κι άλλο αντικείμενο».

Ο ΘΕΑΤΗΣ

Η κ. Σαμαρά εμφανίστηκε σίγουρη για την επιτυχία της διπλής παράστασης, αφού, όπως είπε, γίνεται με πολλή αγάπη.

«Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των γονιών αλλά και όλων των χορευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σαμαρά.

Για την ιδέα του μίλησε ο χοροδιδάσκαλος Χρόνης Ιωαννίδης, επισημαίνοντας «αφού επιστρέψαμε από Νέα Υόρκη και μετά από προτροπή του κ. Παπαχριστόπουλου, σκέφτηκα να κάνουμε μια εκδήλωση με κοινό χαρακτήρα που βασίζεται στην αγάπη. Έτσι η μουσικοχορευτική παράσταση για τους μεγάλους θα έχει τίτλο «σαν λες πως μ’ αγαπάς» και για τις παιδικές ομάδες «μια φορά κι έναν καιρό». Οφείλουμε να το προβάλλουμε στο πλαίσιο της ηθικής κρίσης που περνά η χώρα και το Λ.Ε.Κ. οφείλει να προβάλει τέτοιες αξίες. Στην παράσταση θα έχουμε την ένωση πολλών στοιχείων, για να ευχαριστηθεί ο θεατής, που είναι πάντα ο στόχος μας. Το ίδιο θα γίνει και με την παιδική παράσταση, αφού πρόκειται για ένα παραμύθι βασισμένο στην λαϊκή παράδοση που έχει σχέση με την αγάπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση