Εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για την γυναίκα αύριο στο ΟΣΚΑΡ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Καβάλας, τιμά αυτήν την ημέρα, με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30’ το απόγευμα της Τετάρτης  στο OSCAR, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «γυναίκα, το μισό του ουρανού» περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «1.000 φορές καληνύχτα», με τη Ζιλιέτ Μπινός, ενώ θ’ ακολουθήσει και συζήτηση με όσους εκ των παρισταμένων το επιθυμούν με τα στελέχη του Σ.Κ.Γ.

ΚΑΛΕΣΜΑ

 Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε   χθες  η αντιδήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της επιτροπής ισότητας κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, που καθιερώθηκε το 1909, υπογράμμισε ότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα μιλάμε για βία κατά των γυναικών, για ανισότητες, ακόμη και για μικρό αριθμό γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Επίσης μίλησε για το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο για τις εργαζόμενες μητέρες, για την ανεργία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, προβλήματα που όπως είπε απαιτούν λύσεις. Η κ. Πρασσά απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας να βρεθούν στο OSCAR, ενώ επισήμανε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή εκεί να βρεθεί και αντρικός πληθυσμός, για να δείξουν έτσι ότι οι άνδρες σέβονται και υπερασπίζονται τα ίσα δικαιώματα ανάμεσα στα δυο φύλλα.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Από την πλευρά της η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου, υπογράμμισε ότι το Σ.Κ.Γ.  κάνει ό,τι μπορεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχοντας τη βοήθεια του σε όσες γυναίκες τη ζητούν, οι οποίες μάλιστα όπως είπε είναι πολλές, ενώ με έμφαση δήλωσε ότι πέρα από την παγκόσμια ημέρα γυναίκας, για τους ανθρώπους του Κέντρου κάθε ημέρα είναι ημέρα της γυναίκας. Η ψυχολόγος του Σ.Κ.Γ. συμπλήρωσε ότι κάθε γυναίκα πρέπει να στηριχθεί, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η γυναικεία ματιά μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο. Για την εκδήλωση ανέφερε ότι είναι αφιερωμένη στην γυναίκα και σε όσους αγαπούν την γυναίκα.

Ο κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Αλ. Παπαγιάννης αναφερόμενος στην ταινία που θα προβληθεί, είπε ότι έχει αποσπάσει βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, σε Μόντρεαλ, Σικάγο και Νορβηγία, ενώ τόνισε ότι το Σ.Κ.Γ. ενισχύει τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα τόσο για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», όσο και του «Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση