Εκδήλωση σύσφιξης σχέσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ΤΕΙ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Καβάλας με συνάντηση των σπουδαστών από διάφορες χώρες. Ο Αντιπρύτανης ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μαδυτινός δήλωσε πως πρόκειται για μία εκδήλωση σύσφιξης σχέσεων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Πέμπτη έγινε η ενημερωτική συνάντηση. Τα παιδιά του Erasmus είναι στην Καβάλα εδώ και 1,5 μήνα, έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και μετά από το χρονικό διάστημα που τους έχουμε εδώ, πάντα κρίνουμε σκόπιμο να τους φέρουμε σε επαφή με τους υπόλοιπους φοιτητές και να γνωριστούν καλύτερα. Την Πέμπτη ήταν η λεγόμενη διεθνής ημέρα Erasmus. Τα παιδιά ετοιμάζουν δύο πράγματα να παρουσιάσουν. Το πρώτο είναι η παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών και συνήθειες της πατρίδας τους και το δεύτερο είναι η παρουσίαση της πατρίδας τους, των πανεπιστημίων τους και των εαυτών τους. Κι έτσι γνωρίζονται καλύτερα με τους δικούς μας φοιτητές».

ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ακολούθως στο ερώτημα πόσοι είναι οι φοιτητές του Erasmus, απάντησε ότι «Αυτήν τη στιγμή είναι κοντά στα 30 παιδιά. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι προέρχονται από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Κίνα, τη Μαρτινίκα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία κ.α. Τα παιδιά ζουν μέσα στην πόλη, νοικιάζουν κάτω, είναι πολύ ευχαριστημένα. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, στα αγγλικά, από δικούς μας καθηγητές και γίνεται κανονικά το πρόγραμμα των σπουδών τους. Τα μαθήματα που κάνουν, θα τα αναγνωρίσουν στο πρόγραμμα σπουδών στην πατρίδα τους. Υπάρχει συμφωνία πριν έρθουν, για τα μαθήματα που θα κάνουν, ποια ταιριάζουν στο πρόγραμμα σπουδών τους κι όταν πάνε είναι σαν να τα κάνουν στην πατρίδα τους. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου, περίπου 15-20 εκείνου του μήνα. Και μερικά πιο μετά. Δηλαδή κανονικά με την εξεταστική περίοδο. Κάνουν 12-13 βδομάδες μαθημάτων, ένα πλήρες εξάμηνο σπουδών. Υπάρχουν συμφωνίες με πλέον των 120 πανεπιστημίων στην Ευρώπη που και οι δικοί μας φοιτητές όταν σπουδάζουν εκεί αναγνωρίζουν ένα εξάμηνο σπουδών και οι δικοί τους, όταν σπουδάζουν εδώ. Αποκτήσαμε καλή αποδοχή στο διεθνή χώρο κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Είναι μια δουλειά πολλών ετών, πάνω από 25 χρόνια, να κάνουμε τη δουλειά όσο καλύτερα γίνεται».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τέλος είπε ότι «μετά το Πάσχα έχουμε δύο μεγάλες εκδηλώσεις. Η μία είναι η Διεθνής Ευρωπαϊκή Εβδομάδα που θα γίνει για 4η φορά στην Καβάλα και θα έχουμε 35 καθηγητές από διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που θα διδάξουν για τους δικούς μας  φοιτητές και για τους φοιτητές Erasmus».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *