Εκδήλωση με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου από τον Δήμο Καβάλας

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 16 Νοεμβρίου από πλευράς του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, πρώην ΤΕΙ, με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες».

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος  Καβάλας και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα  Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας κ. Γιώργος Μιχαηλίδης η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στις 16 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα γίνει μια εκδήλωση σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες». Θα μιλήσει ο κ. Καραμπατζάκης που είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού του ΕΛΑΚ, θα μιλήσει η κ. Κατερίνα Μωυσίδου φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και ο κ. Ηρακλής Γούσης που είναι μαθητής του 1ο Γενικού Λυκείου Καβάλας που πήρε μέρος πέρυσι στο διαγωνισμό και βραβεύτηκε. Θα κάνουν μια παρουσίαση, θα δείξουν τις εργασίες τους. Ζητήσαμε από δημόσιος και ιδιωτικούς φορείς του χώρου, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προβούν σε μία σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητάς τους».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση είπε ότι «οργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών. Τον έχουμε προωθήσει στον Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια που το προώθησαν αντίστοιχα σε όλα τα σχολεία. Ο διαγωνισμός έχει τρεις φάσεις. Η πρώτη λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Θα πρέπει οι διάφορες ομάδες που θα σχηματιστούν στα σχολεία να καταθέσουν μία ιδέα. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία κρίση. Οι πρώτες 100 προτάσεις, τουλάχιστον, θα περάσουν στη δεύτερη φάση και εκεί θα πρέπει να υλοποιήσουν την πρότασή τους. Αργότερα, στην τρίτη φάση θα υπάρχουν οι βραβεύσεις».

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Προσωπικά το ενδιαφέρον για την ρομποτική πληροφορική πηγάζει από την εμπειρία μου σχετικά με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Ήμουν πολλά χρόνια στο εξωτερικό και τις δύο φορές που είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ μου έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον που προκαλεί το αντικείμενο σε μικρούς και μεγάλους. Αυτό οδηγεί σε μία εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες την οποία έχουμε ανάγκη. Πολύπλοκες τεχνολογίες παρουσιάζονται με έναν τρόπο εκλαϊκευμένο αλλά και πλήρη ταυτόχρονα, μέσα από την ρομποτική πληροφορική. Αντιλαμβάνονται το ρόλο που έχουν οι ίδιοι και η σημασία της συμμετοχής τους σ’ αυτές τις τεχνολογίες. Πέρα από την εξοικείωση συνδυάζει διαφορετικούς τομείς επιστήμης και τεχνολογίας, μαθηματικά, φυσική,, προγραμματισμό και βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν μία θετική και αλγοριθμική σκέψη. Προωθεί έναν άλλον τρόπο διδακτικής τον τομέων αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *