Εκδήλωση κατά της Βίας για τις γυναίκες και στην Καβάλα 

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (στις 17 Δεκεμβρίου 1999) ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή τη δολοφονία των αδερφών Μιραμπάλ από το δικτάτορα της Δομινικανής Δημοκρατίας Τρουχίγιο.

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Καβάλας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας κάθε χρόνο τιμούν την ημέρα αυτή διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με το σοβαρό φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών, που αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα παγκοσμίως.
Φέτος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, κάτι διαφορετικό θα συμβεί στην Καβάλα.
Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Καβάλας , το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης,  μια συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο  «Νότες εφηΒεΙΑΣ»!!! Οι μαθητές των λυκείων της Καβάλας ένωσαν  τις φωνές τους, και μας ταξίδεψαν  με τη μουσική τους  στέλνοντας  το ηχηρό μήνυμα «Όχι στη βία κατά των γυναικών».

ΕΝΑ ΟΧΙ

Όπως δήλωσε η  κ Μαρία Στεργίδου, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Καβάλας,  «ένοιωσα πολύ περήφανη που είδα στην εκδήλωση κόσμο να συμμετέχει και παλιούς μου καθηγητές. Σήμερα είπε δεν έχουμε πια εμείς τον λόγο, γιατί τα παιδιά γνωρίζουν και τα λένε πολύ καλύτερα από τον καθένα. Προκειμένου να διοργανώσουμε μια ημερίδα, προτιμήσαμε να διοργανώσουμε αυτή τη μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και να πούμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

ΔΥΝΑΜΗ

Η κ Στεργίδου μιλώντας για το Συμβουλευτικό Κέντρο Καβάλας, δήλωσε  ότι «συνεχώς τα περιστατικά βίας  αυξάνονται , πάντα υπήρχαν βέβαια, όμως οι γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να μιλήσουν γι  αυτό. Το Συμβουλευτικό Κέντρο κοντεύει τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Βλέπουμε πως όλο και περισσότερο οι γυναίκες σπάζουν την σιωπή τους , δεν ντρέπονται γι αυτό που τους συμβαίνει καταλαβαίνοντας ότι δεν είναι μόνες σε  αυτό που τους συμβαίνει, προσπαθώντας να αλλάξουν την ζωή τους και των οικογενειών τους προς το καλύτερο».

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα Λύκεια: Μουσικό,1ο, 2ο, 5ο,και 6ο . Η συνδιοργάνωση ανήκε στην Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Καβάλας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.