Εκδήλωση για τον συγγραφέα Φώτη Πρασίνη διοργανώνει σήμερα η Θρακική Εστία Καβάλας

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει μία εκδήλωση στις 7 η ώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τον συγγραφέα Φώτη Πρασίνη. Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Τσουμπάκης σημείωσε ότι είναι μία εκδήλωση μνήμης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 7, θα γίνει μια πολύ ωραία εκδήλωση, αφιέρωμα στον Θρακιώτη διηγηματογράφο, Φώτη Πρασίνη, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το 1973. Έχει παρουσιάσει και μας έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ένα πλούσιο έργο από διηγήματα τα οποία το 1987 ο δήμος Καβάλας με τον αείμνηστο δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη, είχε εκδώσει σε ένα βιβλίο τα διηγήματά του. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια εκδήλωση, να υπενθυμίσουμε στις νεότερες γενιές ποιος ήταν ο Φώτης Πρασίνης. Να θυμηθούμε ανθρώπους που πέρασαν από αυτήν την πόλη, πρόσφεραν σ’ αυτήν την πόλη, αθόρυβα, αγάπησαν αυτήν την πόλη. Αυτό αποτυπώνεται και στα διηγήματά του. Και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να ξαναφέρουν στη μνήμη ανθρώπους οι οποίοι προσφέραν πάρα πολύ σ’ αυτήν την πόλη.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Θα παρουσιάσουν τα έργα του ο συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης, ο φιλόλογος Δημήτρης Εμμανουηλίδης και θα διαβάσει κείμενα από τα διηγήματά του ο Γιάννης Κουκιάς. Εκεί θα ακουστούν και άλλες πτυχές της ζωής του, το βιογραφικό του κλπ. Καλούμε τον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *