Εκδήλωση Αιμοδοτικών Συλλόγων στην Καβάλα

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας του εθελοντή αιμοδότη, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» και ο εθελοντικός αιμοδοτικός σύλλογος του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Πέμπτης  στις 8, στην παραλιακή της πόλης (προτομή Κ. Κανάρη) εκδήλωση, για την οποία παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα.   

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη και γιορτάζεται αυτή την ημέρα στη μνήμη του Αυστριακού γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ που το 1900 εφηύρε την ομάδα αίματος και μετά από κάποια χρόνια και το ρέζους. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

ΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

«Ο αιμοδοτικός σύλλογος του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» και ο σύλλογος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» ενώσαμε τις δυνάμεις μας και θα κάνουμε μια εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών της Π.Ε. Καβάλας. Θα γίνει μια λιτή εκδήλωση με μουσικά σχήματα από το Ωδείο Νεαπόλις, θα μιλήσουν γιατροί για την παγκόσμια ημέρα και τον εθελοντισμό στην αιμοδοσία, ενώ θα έχει και happening για τα παιδιά. Θα είναι μια ευχάριστη βραδιά προς τιμήν του εθελοντή αιμοδότη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τάσος Μεταξάς, γενικός γραμματέας του αιμοδοτικού συλλόγου του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παγώνης, γενικός γραμματέας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη», σημείωσε στις δηλώσεις του: «Πήραμε μια θαυμάσια πρωτοβουλία πιστεύω, καθώς είχε πολλά χρόνια να γίνει μια σύμπραξη ανάμεσα στους δυο μεγάλους αιμοδοτικούς συλλόγους της πόλης. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό ως διοικητικά συμβούλια των συλλόγων. Αισιοδοξούμε ότι θα κάνουμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Καλούμε το κοινό της πόλης να έρθει και να ψυχαγωγηθεί και παράλληλα να έρθει πιο κοντά στην εθελοντική αιμοδοσία που είναι ο πάγιος στόχος μας, να ευαισθητοποιούμε δηλαδή το κοινό της πόλης μας. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα της προώθησης του εθελοντισμού και με τις μικρές δυνάμεις μας προσπαθούμε για το καλύτερο, φέρνοντας τέτοιες εκδηλώσεις στο κοινό της πόλης μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *