«Ειρήνη και σταθερότητα το μέγα ζητούμενο» διαμηνύει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής

Η αρχή του χρόνου βρήκε τα πολιτικά κόμματα σε αναδιάταξη καθώς υπάρχει έντονη η υποψία ότι σύντομα θα γίνουν πρόωρες  εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναδιοργάνωση πανελλαδικά και τοπικά όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε αρχικά «Στην αρχή της κάθε χρονιάς επικρατούν αισιόδοξες σκέψεις για την πορεία των πραγμάτων. Θα έλεγα με μια δεύτερη ματιά όμως κανείς οφείλει να είναι πραγματιστής και οραματιστής, αλλά και να εκτιμά πως η χρονιά θα πορευθεί ως συνέχεια των προηγουμένων τελευταίων χρόνων και ως επίπτωση ή απότοκος των όσων προηγήθηκαν.

Για άλλη μια χρονιά θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζονται οι πολίτες και μάλιστα θα έλεγα πως αυτή την χρονιά θα είναι πιο αυστηρή και πιο σκληρή η φορολογική τους μεταχείριση.  Οι άμεσοι φόροι που ξεκίνησαν εδώ και δύο ημέρες να εφαρμόζονται ως προς τα συνήθη της καθημερινότητας θα έχουν την πιο σκληρή μεταχείριση σε σχέση με τις άλλες χώρες, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους έμμεσους φόρους που επιβάλλονται στα περιορισμένα εισοδήματα των ημιθανών επαγγελματιών που βιοπορίζονται από την οικονομία αλλά και όλων των συνταξιούχων και όλων».

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ

Πρόσθεσε δε πως «Η αγοραστική αξία περιορίζεται όσο ποτέ. Τα μέτρα αυτά έχουν προστεθεί στα ήδη ισχύοντα μέτρα και η χρονιά θα κυλήσει με αυτές τις δυσκολίες. Θέλω να πιστεύω ότι τα όσα θα ζήσουμε φέτος θα είναι τα δυσκολότερα όλης αυτής της σκληρής περιόδου και σιγά σιγά θα αρχίσει κάτι να ανακάμπτει και θα δούμε και τα πρώτα ψήγματα της ευημερίας που ποθούμε όλοι.

Ελπίζω η κατάσταση να μην επηρεασθεί από το ρευστό διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον που ζούμε τώρα αναφορικά με τις γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία που υπέστη μέσα στο 2016 μια σειρά από οικονομικές και τρομοκρατικές επιθέσεις, επηρεάσθηκε τα μέγιστα και έφεραν σκηνές αστάθειας που μας επηρέασαν, όπως επίσης και πιο ανατολικά έχουμε επεμβάσεις και συρράξεις με θύματα χιλιάδες αμάχους που έρχονται μάλιστα από την Συρία. Έχουμε και τη δράση του ΙΣΙΣ που έχει σπείρει τον πανικό. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και ο δυτικός κόσμος ο πιο προηγμένος στον πλανήτη θα φέρει μια σειρά στα πράγματα και δεν θα έχουμε πιο οδυνηρές καταστάσεις Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι το ζητούμενο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.