Εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα Παρασκευή και Σάββατο

Το 62ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας ”Στέλλα Μανώλα Κούρτη”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Νοεμβρίου αντίστοιχα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα  το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Χίζαρης, ευχαρίστησε αρχικά τον διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας για την παραχώρηση του χώρου της Λέσχης, ενώ υπογράμμισε ότι η 62η αιμοδοσία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μικρού Ευστράτιου Ραφαήλ Μπίνη.

ΡΕΚΟΡ

”Στην αιμοδοσία αυτή καλούμε τα παλιά και νέα μέλη μας να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερο, γιατί το αίμα κυριολεκτικά σώζει ζωές. Οι παλιοί αιμοδότες που δεν μπορούν να προσφέρουν, καλούνται να μας φέρουν κάποιο νέο μέλος για να εγγραφεί στον Σύλλογο, όπως γιο, ανηψιό, φίλο κλπ. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αιμοδοσία αυτή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14.30′ το μεσημέρι και θα θέλαμε αυτή τη φορά η αιμοδοσία μας να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ”, επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Χίζαρης.

ΜΙΚΡΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

Από τη μεριά του ο Γιώργος Σακάλογλου, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ενός από τα 12 συνολικά σωματεία και συλλόγους που συνεργάζονται με τον Σύλλογο Εθελοντών ”Στέλλα Μανώλα Κούρτη”, τόνισε στις δηλώσεις του: ”Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να προσκαλέσω όλους τους πολίτες της Καβάλας να δώσουν το ”παρών” στην 62η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία γίνεται στη μνήμη του Ευστράτιου Ραφαήλ, η ιστορία του οποίου συγκίνησε την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ζήσαμε από πιο κοντά την περίπτωση του μικρού και τον αγώνα που έδωσαν οι γονείς του, όπως και όλος ο κόσμος της Καβάλας για να βοηθήσουν το παιδί να περάσει τη δύσκολη κατάσταση. Περιμένουμε στη μνήμη του μικρού Ραφαήλ να μπορέσει ο κόσμος της Καβάλας και να δώσει το αίμα του. Οι ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας είναι μεγάλες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ το ζούμε το πρόβλημα από κοντά και είναι η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος δίνοντας λίγο από τον χρόνο του και το αίμα του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο”.

ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Παγώνης, γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας ”Στέλλα Μανώλα Κούρτη”, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: ”Με αφορμή την αφιερωματική αυτή εκδήλωση του Συλλόγου μας, θα ήθελα να στείλω μήνυμα προς όλους, να απευθυνθούν στον Σύλλογο μας, για κάθε περίπτωση, η οποία θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε ένα αντίστοιχο αφιέρωμα σε μελλοντική εκδήλωσή μας. Στο κάλεσμα από το ΕΚΑΒ ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε αμέσως με μεγάλη χαρά, νιώθοντας τιμή και υπερηφάνια και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία της πόλης ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους μας, να είμαστε αλληλέγγυοι, όλοι μαζί για τον πάσχοντα συνάνθρωπο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *