«Εγώ έχω τη διάθεση να συνεργασθώ για το καλό του τόπου με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου» δηλώνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Θεόδωρου Μουριάδη. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι   «Ο Θεόδωρος Μουριάδης είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πάρα πολύ καλός Δήμαρχος. Είναι εργατικός, έχει ένα προφίλ το οποίο ταιριάζει στην Καβάλα αλλά πιστεύω ότι θα τιμήσει τον θεσμό που θα υπηρετήσει και θα πάει ένα βήμα μπροστά το Δήμο Καβάλας, ο οποίος είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν τα πήγε και τόσο καλά, σε ό,τι αφορά τους τομείς της καθημερινότητας, των έργων. Νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε από αυτή την αδράνεια και την στασιμότητα, οπότε τον εμπιστεύομαι και αυτός είναι και ο λόγος που ασχολούμαι και πάλι με τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί είμαι σίγουρος ότι ο Θόδωρος Μουριάδης θα είναι αυτό που αξίζει και για τις δύο δημοτικές ενότητες».

ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Μάλιστα τόνισε ότι ο καινούριος εκλογικός νόμος του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ δίδει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν τοπικά σχήματα που θα αφορούν στις τοπικές κοινότητες. «Αυτό είναι θετικό γιατί πρέπει να απεξαρτητοποιηθούν οι τοπικές κοινότητες από τη δημοτική αρχή για να είναι και περισσότερο διεκδικητικές και για να βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά.

Νομίζω ότι κρίνω θετικά αυτή την εξέλιξη και όχι μόνο εγώ αλλά και ο κόσμος όλη αυτή την εξέλιξη την βλέπει με καλύτερο μάτι. Για αυτό και σε όλες τις κοινότητες, ο Σύγχρονος Δήμος, η παράταξη δηλαδή με την οποία και εγώ κινούμαι, επέλεξε να στηρίξει ανεξάρτητα σχήματα εκτός βέβαια από κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Νομίζω ότι θα πάν καλά και ο κόσμος θετικά θα τους κρίνει.

Εμείς έχουμε μια πολλή δυνατή ομάδα και η οποία θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά στις εκλογές. Εκτός από εμένα είναι ο Χάρης Σαλτίδης ο οποίος είναι Πρόεδρος της κοινότητας του Πολυστύλου μέχρι τώρα, είναι ο Κυριάκος Κελίδης, που έχει αρκετά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. υπό δημαρχίας  Κωταίδη, είναι μαζί μας επίσης η Μαρτίδου Σοφία, ο Χρόνης Απόστολος που επίσης έχει μακρά θητεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ο Νίκος Χατζηδημητρίου, ο Θεόφιλος Καλτσίδης, ο Ανέστης Γιουρούκης εκπρόσωπος  των κτηνοτρόφων από τον Ορεινό, τον Ιωάννη Γαζίδη μια ομάδα που και διανέμεται κατάλληλα γεωγραφικά μια και αντιπροσωπεύει διάφορα γεωγραφικά κομμάτια  της κοινότητας, αλλά και είναι άνθρωποι που έχουν θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να περάσουμε στο δεύτερο γύρο».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Όσο για τον κόσμο και αυτό που εγώ εισπράττω και όλοι οι συνυποψήφιοι μου από τη δημοτική μας παράταξη είναι ότι εισπράττει ένα πολύ θετικό πρόσημο. Ο κ.  Μουριάδης έχει μια αύρα που προσελκύει αρκετούς πολίτες, έχει αποδείξει και με την θητεία του ότι είναι αποτελεσματικός και ενεργητικός και αυτό που εγώ εισπράττω είναι ότι θέλει μια αλλαγή από την παρούσα διοίκηση και νομίζω ότι εμπιστεύεται ο κόσμος την παράταξη μας.

Εμείς όλοι εκεί νοιώθουμε εξάλλου εγκαταλελειμμένοι. Τα προβλήματα δεν βρήκαν την παραμικρή λύση τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν μια περίοδος που δεν έφερε έργο, κάτι θετικό στην περιοχή μας. Σε γενικές γραμμές έγιναν προσπάθειες, άλλωστε δεν μηδενίζω τα πράγματα, απλά νομίζω ότι ήταν κατώτερες των περιστάσεων οι σημερινοί διοικούντες. Για αυτό πρέπει να αλλάξει η διοίκηση, να μπουν άνθρωποι που έχουν αποδείξει ότι έχουν όραμα, σχέδιο και επιτέλους να δώσουμε μια πνοή, ένα όραμα, μια ελπίδα στους κατοίκους ότι θα πάνε τα πράγματα να πάνε καλύτερα ελέω Θεόδωρου Μουριάδη».

Επί ενδεχομένου να ανεξαρτητοποιηθεί η περιοχή για κάτι που έχει γίνει πολύς λόγος, σχολίασε πως  «Και είναι λογικό αυτό αφού νοιώθουμε μόνοι, παρατημένοι, και όλοι αναπολούν τον πρώην Δήμο Φιλίππων και θέλουν να επανασυσταθεί.

Πιστεύω ότι ό,τι θέλει ο κόσμος καλό είναι να πέσει στο τραπέζι του διαλόγου, να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά και να δούμε αν μπορούμε να γίνει κάτι, αν είναι εφικτό δηλαδή να προχωρήσουμε σε αλλαγές.

Πλέον κακά τα ψέματα η απόφαση είναι της κεντρικής διοίκησης αλλά ας ξεκινήσει η συζήτηση για να δούμε αν το θέλουν οι πολλοί. Μπορεί κάποιοι να μην το θέλουν και να νοιώθουν καλύτερα έτσι.

Άλλωστε μετά τις εκλογές θα δούμε και τις συνεργασίες και έχω εμπειρία από δύσκολες συνεργασίες. Ήμουν Αντιδήμαρχος στο ξεκίνημα του Καλλικράτη. Απλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να προκύψουν συνεργασίες που θα βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην καλή διάθεση για συνεργασία. Νομίζω ότι θα προκύψουν συναλλαγές, κάτι που με τρομάζει. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να πάμε με ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα. Ο καιρός θα δείξει, έχω επιφυλάξεις, ο νόμος έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία και εγώ έχω τη διάθεση να συνεργασθώ για το καλό του τόπου με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».  Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε  ότι στο ΓΕΩΤΕΕ όπου είναι αντιπρόεδρος  υπάρχει συνεργασία δυνάμεων και πάνε καλά τα πράγματα. Είναι άλλο όμως εκεί το αντικείμενο, οι ευθύνες ενός Δήμου είναι μεγαλύτερες. Στο ΓΕΩΤΕΕ δεν παίρνει κανείς ούτε ένα ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *