Εγκαινιάζεται απόψε στις 8 η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας Kavala Expo

Πανέτοιμο είναι το Επιμελητήριο Καβάλας για τα αποψινά εγκαίνια της ετήσιας έκθεσής του στο Εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Δηλώσεις έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας, ο οποίος σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι η έκθεση του Επιμελητηρίου που γίνεται σχεδόν 24-25 χρόνια τώρα. Φέτος φάνηκε ότι τελικά πήγε πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες. Βέβαια σίγουρα η περσινή ήταν μια από τις πιο επικίνδυνες που είχαμε φτάσει μέχρι και σε σημείο να λέμε ότι πιθανόν θα τη ματαιώσουμε, αλλά λογικό ήταν με κλειστές τράπεζες, capital control, τρεις εκλογικές διαδικασίες κλπ. Το 2015 ήταν όλα στον αέρα, μη γνωρίζοντας γενικότερα όχι μόνο το για το επιχειρείν της Καβάλας, αλλά για την ύπαρξη του ελληνικού κράτους το πού βρισκόμαστε και πού βαδίζουμε. Σε κάποια φάση το 2013 και το 2014 ιδιαίτερα είχε γίνει σχεδόν κλαδική έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας. Σχεδόν το 70% με 75% των περιπτέρων ήταν για εξοικονόμηση ενέργειας, λογικό γιατί αυτή ήταν η τάση της αγοράς. Και αρκετές επιχειρήσεις στραφήκανε σε αυτές τις δραστηριότητες. Φέτος τουλάχιστον είναι σε πολύ μικρότερο ποσοστό, σίγουρα θα υπάρχουν και φέτος οι επιχειρήσεις γενικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά θα λέγαμε ότι υπάρχει μια πολύ ευρύτερη γκάμα τόσο στα τρόφιμα όσο και στα οικοδομικά υλικά, εξοικονόμηση ενέργειας, εμπορικές δραστηριότητες, υπηρεσίες κλπ».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συμπλήρωσε δε πως «βλέπουμε ότι τελικά ακόμα και η παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής δίνει και αυτό μια ζωντάνια στην έκθεση την ίδια και κυρίως με την έννοια της επισκεψιμότητας, αλλά και προβάλλονται μέσα από την έκθεση καινοτόμες ιδέες και οι προσπάθειες που κάνει το ΤΕΙ Καβάλας μέσα από αυτό το Φεστιβάλ. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι φέτος που πολύ νωρίς το σύνολο των περιπτέρων έκλεισε, πάνω από 130 είναι οι εκθέτες, κι αν θα προσθέσουμε σε αυτό αποστολές ξένων Επιμελητηρίων και γειτονικών νομών που μέσα σε αυτά συμμετέχουν περισσότερες επιχειρήσεις, τότε το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο. Άρα αισιοδοξούμε και λέμε ότι αυτή η έκθεση παρά το ότι συνεχώς όλοι γκρινιάζουμε, όλοι βλέπουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, δείχνει μια τάση αισιοδοξίας, ότι πιθανόν οι επιχειρήσεις αντέχουν, προσπαθούνε και μέσα από αυτή τη συμμετοχή τους στην έκθεση προσπαθούν να δείξουν ότι είναι εδώ, είναι παρούσες, με νέα προϊόντα, νέες δράσεις και ας ελπίσουμε στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις μέσα από συγκεκριμένες συνεργασίες που μπορούν να αναπτύξουν».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ

Ο κ. Δέμπας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν και βαλκανικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν, οι οποίες έρχονται μέσα από τα Επιμελητήριά τους, όπως επίσης ότι περίπου το 30% – 35% αφορά σε επιχειρήσεις εκτός του Νομού Καβάλας και το υπόλοιπο του νομού.

Τα εγκαίνια θα γίνουν απόψε στις 8 παρουσία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Κόλλια. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής μέχρι και το Σάββατο. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με λεωφορείο από το κέντρο της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση