Εγγυήσεις για το Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας αν ιδιωτικοποιηθεί ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Προμούσας

Αντίθετη είναι η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Κεντρικού Λιμανιού Καβάλας ενώ στην συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφία των παρατάξεων συντάχθηκαν με τις θέσεις της Διοίκησης διεκδικώντας την χερσαία ζώνη του. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι πρέπει να το διεκδικήσουν σθεναρά.

 Ο κ. Προμούσας εξήγησε ότι «Καταρχάς πρέπει να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. Καβάλας έκανε ψήφισμα όπου ουσιαστικά είπε ότι είμαστε υπέρ της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης του λιμένος Καβάλας και πιστεύω ότι αυτή είναι μια πάγια θέση του Δήμου Καβάλας και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

 Βέβαια πρέπει να έχουμε και κάποιους προβληματισμούς, όπως ποια είναι η οριοθέτηση αυτής της ζώνης, όπου πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι διεκδικούμε. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των Δημάρχων και ιδίως εκείνων των πόλεων που έχουν λιμάνι έτσι ώστε μέσω της ΚΕΔΕ να γίνει μια κινητοποίηση και να διεκδικήσουν όλοι άμεσα την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης των λιμανιών.

 Βέβαια αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι μια και τα λιμάνια ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και θα πρέπει σε πρώτη φάση να περάσουν σε ένα υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αυτή η διαδικασία μέσω της κυβέρνησης».

 ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Και κατά δεύτερο βέβαια θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει η βούληση από την  κυβέρνηση να γίνει κάτι τέτοιο. Ο υπουργός Ναυτιλίας  κ. Πλακιωτάκης είχε πει σε μια ομιλία του στο Ηράκλειο ότι είναι θετικός στο να δοθεί τμήμα της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου, κάτι που σημαίνει πως αν γίνει θα γίνει και σε άλλους Δήμους και μίλησε για αξιοποίηση των λιμανιών και όχι για ξεπούλημα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι έτσι αλλά και εμείς πρέπει να κινηθούμε ως θεματοφύλακες όλης αυτής της διαδικασίας που γίνεται και να είμαστε επιφυλακτικοί για το τι μέλει γενέσθαι.

 Σαφώς η έλευση ενός επενδυτή θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στα λιμάνια, θα δώσει θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις όμως και εδώ πρέπει να βάλουμε κάποιους προβληματισμούς».

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

 Αναφορικά με τους προβληματισμούς ο ίδιος δήλωσε ότι  «Για το λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β` όπου είναι ένα καθαρά εμπορικό λιμάνι νομίζω ότι η ιδιωτικοποίηση θα βοηθήσει τα μέγιστα. Το λιμάνι μας όμως στην Καβάλα, το «Απόστολος Παύλος»  πέρα από τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης όπως ανέφερα έχει και κάποια άλλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ήτοι τι θα γίνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τα νησιά, και διάφορα άλλα τέτοια θέματα για τα οποία πρέπει να πάρουμε εγγυήσεις. Δεν μπορούμε έτσι να δώσουμε το λιμάνι σε ιδιώτη χωρίς να εξασφαλίσουμε εγγυήσεις. Αυτές σε γενικές γραμμές είναι οι δικές μου θέσεις και οι δικές μου απόψεις για ένα θέμα που αφορά και πολλούς καβαλιώτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *