«Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει με τους εργαζόμενους – απολυμένους της ΒΦΛ» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος εξέδωσε μία ανακοίνωση προ ημερών για το θέμα  του αγώνα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών λιπασμάτων. Ο πρόεδρος της κ. Θεοχάρης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ο κ. Θεοχάρης αρχικά ανέφερε ότι «Είναι μια ξεχωριστή πραγματικότητα το ότι αυτοί οι εργαζόμενοι αντέχουν ακόμη, οκτώ μήνες μετά  και παλεύουν. Και παλεύουν όχι γιατί ο συνδικαλισμός είναι αυτός που τους παρακινεί, απλά όλοι οι συνδικαλιστές και το ΕΥΚ, και τα συνδικάτα μπήκαν εμπρός και απέδειξαν με στοιχεία ότι εκεί στην Καβάλα, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κ. Λαυρεντιάδης, απλά τεμαχίζει την εταιρεία και φορτώνει χρέη…. για να τα γλυτώσει. Αποδεικνύεται ότι το αποτέλεσμα του ΙΚΑ είναι εις βάρος του κ. Λαυρεντιάδη, αφού όλες αυτές οι εταιρείες προασπίζουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

Και επιβάλλει τα χρέη του, στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η απόφαση του ΙΚΑ αφορά όλους τους έλληνες, μια και το χρέος προς το ΙΚΑ θα έπρεπε να το φορτωθούν όλοι οι Έλληνες. Και αντί ο κ. Λαυρεντιάδης να εξοφλήσει το ΙΚΑ ως όφειλε, απλά φρόντισε να φορτώσει με τερτίπια που όλοι γνωρίζουμε καλά, τις δικές του οφειλές.

Τι έκανε; Απλά όλοι ξέρουμε ότι πίσω από τις εταιρείες που συνεχώς δημιουργεί, μια και το τέχνασμα του είναι αυτό, είναι ο ίδιος αλλά απλά αυτές τις εταιρείες τις κινεί έτσι ώστε μην φαίνεται η πραγματικότητα και τα αληθινό του πρόσωπο τελικά.

Αυτό προσπαθεί και πράγματι η απόφαση του ΙΚΑ έχει τεράστια αξία. Απλά μέχρι την τελική δικαίωση χρειάζονται και άλλα βήματα. Εγώ κάνω κριτική στην κυβέρνηση μια και σήμερα ο λαός δεν έχει λεφτά για να πληρώνει και να καλύπτει τις οφειλές που μας έχει φορτώσει η κυβέρνηση, απλά αν γίνει ένας συντονισμός από την κυβέρνηση για την υπόθεση Λαυρεντιάδη κάτι θα βγει».

ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Με το ΙΚΑ κάτι άρχισε να κινείται, και πιστεύω ότι και από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες θα υπάρχει κάποια εξέλιξη. Απλά βλέπω ότι το τέλος Λαυρεντιάδη απλά έρχεται. Έβγαλε τόσο κόσμο στην ανεργία και κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί ένας απατεώνας να παίζει έτσι με τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό είναι ένας γεγονός που επιτέλους πρέπει να σταματήσει.

Βλέπουμε κάποια αισιοδοξία, αλλά οι εποχές των απολυμένων είναι αυτές. Είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους, αναζητούμε τον τρόπο ζωής αυτών και βλέπουμε ότι κάποιος εκμεταλλεύεται ανθρώπους, οι οποίοι όμως έχουν τις αντιστάσεις τους και μπορούν πλέον να παλέψουν και είναι ακόμη κάτω από το γεφύρι ανάμεσα εκεί στους άλλους και παλεύουν.

Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν για αυτό το απόλυτο δίκαιο των ανθρώπων αυτών τους κάνουν έτοιμους να βγουν προς τα έξω και να συνεχίσουν τον αγώνα τους όπως πρέπει. Αλλιώς αυτό που ζούμε στα λιπάσματα έπρεπε να γίνει κυρίαρχο θέμα όλης της κοινωνίας. Δεν έπρεπε ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό το πράγμα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *