«Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους έχοντες ανάγκη» δηλώνει η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, Άννα Γιοβαννού

Μία ακόμη διάκριση για τους Γιατρούς του Κόσμου και μία βράβευση που έγινε στην Θεσσαλονίκη.  Σχετικές δηλώσεις  έκανε η εκπρόσωπος τους στην Καβάλα η κ. Άννα Γιοβαννού, που διακρίνεται για την μεγάλη της προσφορά.

Όπως τόνισε αρχικά «Μια πρόταση του Ροταριανού Ομίλου ΝΕΑΠΟΛΙΣ Καβάλας, ήταν αυτή που μας έφερε στη βράβευση. Μια πρόταση για την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ τους άμεσα εμπλεκόμενους μια και αναγνωρίζεται και μέσω αυτής της βράβευσης, η προσφορά δράσης των δέκα τελευταίων ετών. Εθελοντική δράση που αναγνωρίζεται όπως για παράδειγμα αυτή η προσφορά των δωρεάν εμβολιασμών των παιδιών των ΡΟΜΑ, με εμβόλιο που χορηγείται δωρεάν μέσα από το Νοσοκομείο Καβάλας και μετά από ευγενικές χορηγίες, όπως επίσης και δράσεις που αφορούν στον προληπτικό έλεγχο σε μειονοτικές περιοχές, αλλά και σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Βραβείο λοιπόν για τη δράση που προηγήθηκε αλλά και για αυτή που αφορά στο προσφυγικό. Ο Όμιλος ΝΕΑΠΟΛΙΣ εξάλλου, μας έκανε χορηγία 100 εμβόλια και μαζί με εμβόλια που μας παραχωρεί η Περιφέρεια και ο ιατρικός κόσμος που μας στηρίζει θα μας δώσει τη δυνατότητα ώστε αυτή την  εβδομάδα να πάμε στις Πηγές και στο Χρυσοχώρι και να εμβολιάσουμε τα παιδιά που είναι ανεμβολίαστα».

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρόσθεσε δε πως «Μετά θα πάμε στην Κομοτηνή ενώ εμείς πηγαίνουμε σε πληθυσμούς που δεν πηγαίνουν εύκολα σε νοσοκομεία ή στα Κέντρα Υγείας για να εμβολιαστούν  οπότε εμείς αναγκαζόμαστε να τους επισκεπτόμαστε για να κάνουμε τους απαιτούμενους εμβολιασμούς.

Άρα, μιλάμε για μια σημαντική διάκριση ενώ εμείς οι ίδιοι βρεθήκαμε και στις Σέρρες, λόγω της παραμονής των προσφύγων στα Κάτω Πορόια και στο Λαιλιά. Πηγαίνουμε εκεί και για εμβολιασμούς των προσφύγων ενώ όπως  μας είπαν οι αρμόδιοι  τέλη Μαρτίου θα φύγουν οι περισσότεροι – αν και πολλοί έφυγαν ήδη για Ευρώπη οπότε και από εκεί και μετά αναμένουμε   νέο κύμα προσφύγων.

Μάλιστα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου αναμένουμε στα 55 διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν περί τα 350 άτομα για να φιλοξενηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση