«Είναι προτιμότερο η έκθεση ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ να γίνει νωρίτερα» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Μάρκος Δέμπας 

Η Περιφερειακή  Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «Συνέργεια» είναι παρελθόν  ενώ στην Θράκη υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποτυχημένη διοργάνωση. Η οποία φιλοξενήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι «Για να κρίνει κανείς κάποια έκθεση ως πετυχημένη ή μη θα πρέπει να βάλει κάποια κριτήρια. Και πρέπει να δει ποια θα είναι τα κριτήρια αυτά, ειδάλλως θα κρίνει με υποκειμενικά κριτήρια. Χρειάζεται αντικειμενικότητα επομένως.

Εγώ βλέποντας την συμμετοχή των εταιρειών, τοπικών και περιφερειακών,  θα έλεγα ότι πρόκειται για μια πετυχημένη έκθεση σε ό,τι αφορά αυτό το σκέλος μιας  και έγιναν συναντήσεις και επαφές σε επίπεδο επιχειρήσεων.  Σοβαρές εξαγωγικές επιχειρήσεις του τόπου συμμετείχαν στην ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ενώ η συμμετοχή του κόσμου ως καταναλωτές ήταν επίσης σε καλό επίπεδο.

Ένα τρίτο κριτήριο είναι αν έγιναν κάποιες καλές συμφωνίες, επιχειρηματικές και εμπορικές. Σε μια έκθεση ποτέ δεν είναι εύκολο να πεις ότι τώρα κλείνω μια συμφωνία. Χρειάζεται κάποιος χρόνος μετά την πρώτη επαφή και από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναμένεις για να δεις τα αποτελέσματα αυτής της πράξης σου.  Γιατί πρέπει να δεις την συμφωνία επί του πρακτέου.

Εγώ θα τόνιζα ότι για την επόμενη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ αυτό που θα περίμενα είναι ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από ξενοδοχεία και χώρους εστίασης μια και είχαμε συμμετοχή από εταιρείες με προϊόντα όχι όμως με τους τομείς που προανέφερα, στο επίπεδο τουλάχιστον που θα ήταν δυνατόν και επιθυμητό. Καφέ μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια που χρησιμοποιούν υλικά των ντόπιων επιχειρήσεων θα μπορούσαν να δώσουν το δυναμικό τους παρόν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος στο καλύτερο δυνατό σημείο. Αν καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου θα μπορούν να βάλουν στο τραπέζι ή στο καλάθι της εστίασης όλα αυτά τα προϊόντα και με την σειρά του και ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να γευθεί αυτές ακριβώς τις ντόπιες νοστιμιές».

Ο ίδιος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει με αυτά που ακούσθηκαν από την Θράκη ότι ήταν τελικά μια αποτυχημένη έκθεση.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Παράπονα άκουσα μόνο από το κομμάτι της συμμετοχής που είπα πριν. Γιατί το 95% ήταν παραγωγοί οι οποίοι ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους της εστίασης με τον τρόπο που σας προανέφερα.

Και ναι, σε αυτό το κομμάτι ήταν αυτά τα παράπονα που ακούσθηκαν. Νομίζω ως τελικό συμπέρασμα ότι πιθανό και η εποχή που έγινε είναι λίγο δύσκολη. Στην Θάσο για παράδειγμα τα περισσότερα ξενοδοχεία δουλεύουν από αρχές Μαΐου άρα ήταν πολύ δύσκολο  να έρθουν αρκετοί ξενοδόχοι μέχρι την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.  Καλύτερα η έκθεση να γίνεται Μάρτιο, ή Απρίλιο και όχι Μάιο ή Ιούνιο που είναι δύσκολη εποχή.

Λογικά κόσμο δεν θα είχε το μεσημέρι. Έγινε όμως μια καλή προσπάθεια που δεν μπορεί κανείς να κατακρίνει. Ας κλείσουμε ραντεβού του χρόνου για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

Σαφώς και πρέπει να βγάλουμε τώρα συμπεράσματα, και το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια να τα αναλογιστούν και να πάμε ακόμη καλύτερα του χρόνου»

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με τις εκλογές στο Επιμελητήριο, ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι η σημερινή διοίκηση κλείνει έξι χρόνια στο τιμόνι του φορέα. «Θα έπρεπε στα 4 να έχουμε εκλογές. Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα συμβεί.  Λένε για τέλη Νοεμβρίου ότι θα γίνουν οι εκλογές, αλλά όσο περνούν οι μέρες εκτιμώ ότι όλο  και κάτι θα προκύψει» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση