«Είναι οι μεγάλες οι ελλείψεις σε γιατρούς υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καβάλας» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου  Ξενοφώντα Κροκίδη

Μεγάλες οι ελλείψεις σε γιατρούς υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Κροκίδη. Μάλιστα λειτουργούν με το 50% που χρειάζονται στο Νοσοκομείο, γεγονός που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Ο κ. Κροκίδης αρχικά ανέφερε ότι «Ένα πάγιο πρόβλημα στον ιατρικό μας κόσμο ενισχύθηκε τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Εμείς την περασμένη Τετάρτη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου και τον υποδιοικητή κ. Θανόγλου και τους εκθέσαμε όλα τα θέματα μας.

Ο διοικητής έβαλε και τα δικά του θέματα και φυσικά μιλήσαμε για τις ελλείψεις αλλά και για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις νέων ιατρών. Εμείς δείξαμε με ανάγλυφο τρόπο και από τις 159 θέσεις του Οργανισμού που θέλουμε να αναμορφώσουμε μια και είναι από το 2012 και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του ιδρύματος, από αυτές λοιπόν μόνο το 50% είναι καλυμμένο από μόνιμο προσωπικό».

ΔΑΝΕΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Και εμεί ς λειτουργούμε με τα Κέντρα Υγείας, με άλλα νοσοκομεία όπως με το Θεαγένειο, με προσωπικό δανεικό κατά κάποιο τρόπο και με τους επικουρικούς που έφθασαν στους 19. Επικουρικοί που προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα πληρώνονται από τον κορβανά του νοσοκομείου.

Άρα χωρίς την βοήθεια των αποσπασμένων και των επικουρικών γιατρών δεν μπορεί το Νοσοκομείο της Καβάλας να προσφέρει την υψηλού επιπέδου όπως θέλω να πιστεύω υπηρεσία τόσο στους κατοίκους εντός της περιοχής όσο και εκτός.

Σε ό,τι αφορά το ουρολογικό δεν είναι το μόνο τμήμα που λειτουργεί οριακά. Έτσι είναι και τα άλλα τμήματα που λειτουργούν με  λίγους ιατρούς. Και το θέμα είναι και στα τακτικά και στα χειρουργεία και στις ειδικότητες και φυσικά το εφημεριακό κομμάτι έχει μεγάλο πρόβλημα. Μια και όταν οι γιατροί είναι λίγοι δεν μπορούν να καλύψουν το εφημεριακό κομμάτι. Αυτό είναι λογικό και ευνόητο. Για αυτό και δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος. Εκτιμάμε όμως ότι η διοίκηση θα βρει λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση